CARDIOPROTECCIÓ

 La millor manera d'estar protegits davant una aturada cardíaca és disposar d'un desfibril·lador in situ

Llegeix més...

Serveis preventius mèdics

Oferim serveis preventius per a tot tipus d'esdeveniments, especialment de caràcter esportiu.

Llegeix més...

Formació

Forma't amb nosaltres! Oferim cursos de formació en primers auxilis, de suport vital bàsic, d'ús del DEA, etc.

Llegeix més...

Serveis preventius de bombers

Bombers d’empresa per a preventius de seguretat, correfocs, realització de formacions...

Llegeix més...

TOTS SOM UN BATEC. La nova campanya de la FCF

CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

VOLS TREBALLAR AMB NOSALTRES?

Contacta'ns!

ÚLTIMES NOTÍCIES

21 Juliol 2022

Com afecta la calor al nostre cor?

Les principals causes de mortalitat durant les onades de calor es relacionen amb les malalties…
11 Juliol 2022

Cardiocity 112, l'APP que et pot salvar…

Cardiocity 112 l'APP gratuïta que et pot salvar la vida i amb la que podràs ajudar a…
04 Juliol 2022

Consells per a un estiu cardiosaludable

L'estiu passat va ser el més calorós d'Europa, segons el Servei del Canvi Climàtic Copernicus.…
25 Juny 2022

Aquest dispositiu pot prevenir aturades cardíaques en…

S'implanta sota l'aixella amb un cable que passa per sota la pell al costat de…
19 Juny 2022

Una nova teràpia gènica experimental aconsegueix combatre…

En una publicació anterior us parlavem sobre Què és la síndrome de Brugada i de…
12 Juny 2022

Com controlar la freqüència cardíaca

La freqüència cardíaca s'encarrega de mesurar la quantitat de vegades que el cor batega per…

 imagen header prc


Us presentem DOS ELEMENTS DE RESCAT que us poden ajudar en innumerables situacions d'emergència i que poden salvar una vida juntament amb el vostre desfibril·lador. 

 punt rescat

Aquests dos elements s'haurien de col·locar a dins de la vitrina on teniu el vostre desfibril·lador i convertir aquest element en un...
PUNT DE RESCAT CARDÍAC COMPLET


boton contacteu

 

dechoker mailing

El Dechoker és un element de suport a l'hora de tractar un ennuegament parcial o complet per obstrucció de les vies respiratòries. En el moment que una persona comença a ennuegar-se disposem de menys de 2 minuts per a solucionar-ho, abans que la persona perdi el coneixement i hagem de fer les maniobres de RCP juntament amb el DEA i un CARDIO FIRTS ANGEL.

VEURE MÉS INFORMACIÓ SOBRE DECHOKER


boton contacteu

 

cardio first mailing

El Cardio Firts Angel és un element d'ajuda a la RCP que ens indicarà en tot moment si la reanimació cardiopulmonar s'està realitzant de forma òptima. Ens informarà auditivament amb un "clic" si la profunditat que estem aplicant en aquesta maniobra és la que s'ajusta als protocols dissenyats per aquesta finalitat. És un element de molta ajuda per a persones amb poca o nul·la formació.

VEURE MÉS INFORMACIÓ SOBRE CARDIO FIRST ANGEL


 boton contacteu 

 

Preu ambdós dispositius: 295€+ IVA

 

Hem aconseguit el vostre correu electrònic de formularis de contacte que ens heu enviat o de bases de dades públiques existents a internet i us enviem aquest correu electrònic perquè considerem que pot ser del vostre interès.
En cas de no voler continuar rebent els nostres correus electrònics, si us plau, envie-nos una resposta a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb la paraula BAIXA a l'assumpte

 

 

atac cor si estas tu sol comprar dea cardiososEl sol fet de pensar que podem arribar a patir un atac de cor en qualsevol moment és una cosa que ens omple de por. Sabem que en la majoria dels casos les conseqüències poden ser fatals.

 

Tot i això, el que més ens hauria de preocupar és no estar preparats per a un cas com aquest, més encara si ens arriba a passar quan estem sols. Saber reaccionar davant dels símptomes d'un atac de cor pot ser determinant per salvar la nostra vida.

En molts casos és difícil actuar quan estem sols. Això no obstant, si tenim en compte algunes recomanacions, podem tenir més possibilitats de sobreviure i rebre atenció professional a temps.

T'interessa: 5 senyals que t'avisen d'un atac al cor 

 

En un primer moment

En primer lloc, has de trucar a emergències (112). No esperis.
Fes-ho quan comencis a sentir malestar físic i dolors a l'àrea cardíaca que puguin ser sospitosos.

Si ja t'han diagnosticat algun tipus de malaltia cardíaca, no ho dubtis. Posa't en contacte amb el centre mèdic on estiguis rebent el tractament respectiu. Si vas conduint un vehicle i comences a sentir els símptomes, atura't immediatament i truca el més ràpid possible a emergències (112).

Tant se val l'aprop que puguis estar d'un centre mèdic o hospital. Per cap motiu intentis portar el cotxe tu mateix. En qualsevol moment pots perdre el coneixement mentre condueixes i això pot acabar malament per a tu i fins i tot per als altres.

T'interessa: El pegat que avisa d'atacs al cor abans de tenir símptomes

Durant l'espera

Si et trobes rebent un tractament mèdic per controlar la malaltia del cor, és possible que tinguis a prop algun tipus de medicament bloquejador beta de venda lliure. Si és així, pren una pastilla mentre esperes que arribi lajuda.

Si és la primera vegada que et passa, pren com més aviat millor una aspirina i mastega-la bé. Aquest medicament ajuda a prevenir que es formin coàguls.
Així ajudaràs a millorar el flux sanguini en relaxar les artèries.

L'aspirina és anticoagulant, per la qual cosa ajuda a millorar el flux sanguini en cas d'atac de cor.
Això serà molt útil per evitar que el problema s'agreugi mentre l'ajuda arriba.

 

 

dieta comprar dea proteger corazonLa dieta mediterrània està considerada com la més cardiosaludable, és a dir, la que ajuda millor a prevenir les malalties cardiovasculars. És una dieta que es caracteritza per un alt contingut de fruites, verdures, peix blau, llegums, fruita seca i oli d'oliva.

Però el més important és que és una alimentació variada, equilibrada i saludable. Tot i això, aquesta dieta sembla oblidada a Espanya, tal com posa de manifest un informe de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició publicat el 2012.

S'indica que al nostre país es consumeix una quantitat insuficient de fruites i hortalisses, pocs cereals (i en la majoria dels casos refinats), un excés de productes carnis i derivats i una elevada quantitat d'aliments amb un alt contingut en sodi, greixos saturades i sucres refinats.

T'interessa: Com protegir el cor de les generacions futures

Les organitzacions sanitàries han elaborat una sèrie de recomanacions per seguir una dieta cardiosaludable:

 

Prendre fruites i hortalisses cada dia:

Es recomana cinc peces de fruita i hortalisses al dia, però no més d'un suc diari, ja que té menys efecte saciant i no té les mateixes propietats nutritives que la peça sencera. També cal evitar les verdures precuinades o envasades, ja que solen tenir un alt contingut en sal. El que és aconsellable és fer-les al vapor i, arribat el cas, cuinar-les o amanir-les amb oli d'oliva.

Limitar la sal:

S'ha demostrat que limitar el consum de sal a 3 grams diaris aporta els mateixos beneficis per a la salut que deixar de fumar. Cal tenir en compte que la major part de la sal que s'ingereix procedeix d'aliments com el pa, la pastisseria, salses, formatges, derivats de la carn i, en general, la gran majoria dels aliments precuinats i envasats.

T'interessa: Els perills de la sal

Els cereals, millor integrals:

Els cereals (arròs, blat, mill, sègol, etc.) que se solen prendre són majoritàriament refinats. Tot i això, les qualitats cardiosaludables dels integrals, els que no han estat processats, són determinants, ja redueixen el risc de diabetis tipus 2, hipertensió arterial, malalties del cor i fins i tot càncer.

Llegums:

Cal garantir la presència de llegums a la dieta, però compte en preparar-los: convé evitar plats amb un alt contingut en greix (cuit, favada, etc.).

T'interessa: Llegums, aliades en la prevenció del risc cardiovascular

Fruits secs:

Els experts recomanen consumir regularment fruits secs, ja que se n'ha demostrat el benefici a l'hora de mantenir la salut cardiovascular. És suficient prendre 2-3 nous diàries, per exemple a l'esmorzar.

Més peix i menys carn vermella:

Els peixos com les sardines, verat, tonyina o salmó aporten greixos monosaturats i poliinsaturats, a més d'àcids grassos essencials, com és el cas de l'Omega 3. Convé, per tant, reduir la ingesta de carn vermella i augmentar el consum daquest tipus de peix.

T'interessa: On trobar als grans aliats del cor, els àcids grassos omega 3?

Els lactis, desnatats:

L'aportació de calci de la llet i els seus derivats és un fonamental per evitar l'osteoporosi, però el seu greix és perjudicial per a la salut cardiovacular. Per aquesta raó és preferible que les persones grans consumeixin els lactis desnatats.

Ous:

La recomanació dels especialistes és no superar els quatre ous a la setmana.

Begudes ensucrades:

Cal evitar-les

Alcohol:

Consum molt moderat Una cervesa o una copa de vi al dia, encara que cal tenir en compte que lalcohol pot interaccionar amb alguns medicaments.

Com cuinar els aliments:

Una part important de la dieta cardiosaludable rau en la manera de cuinar els aliments. Fer les verdures al vapor, les carns i els peixos a la planxa, no fer plats molt elaborats o especiats i limitar a mínims la sal són la millor recomanació.

Cinc àpats al dia:

Els especialistes en alimentació també recomanen fer cinc àpats al dia: esmorzar, dinar, dinar, berenar i sopar. Això evita picar entre hores i permet mantenir al llarg de tot el dia la sensació de sacietat. El sopar ha de ser lleuger i convé esperar una bona estona per ficar-se al llit.

Exercici:

Mitja hora d'exercici diari (simplement passejar-hi) és un bon complement a una dieta equilibrada.

 

 

calor comprar deaTots sabem que a l'estiu hem de protegir-nos de la calor i de sol per evitar deshidratar-nos o patir una insolació. Però sabies que les altes temperatures que acompanyen aquesta estació també poden afectar la nostra salut cardiovascular?

Tot i que les patologies cardiovasculars estan principalment associades al fred, també poden produir-se problemes associats a una exposició a la calor excessiva. De fet, les principals causes de mortalitat durant les onades de calor, es relacionen amb les malalties cardiovasculars, cerebrovasculars i respiratòries. Això es deu al fet que en els mesos de més calor les persones poden deshidratar-se, accentuant el risc cardiovascular en aquells individus més propensos als problemes circulatoris o arterials.

Quines recomanacions ha de seguir el pacient amb cardiopaties?

És recomanable que tots aquells pacients que presentin un elevat risc de patir malalties cardiovasculars tinguin en compte les següents indicacions:

 

• Evitar canvis bruscos de temperatura.

• Utilitza roba adequada al clima i als el nivell d'activitat que vagis a portar a terme.

• Limitar els esforços físics a l'aire lliure, sobretot a les hores de més calor i si és possible, evitar sortir al carrer en aquests moments.

• Tenint en compte que la major part de la calor corporal es perd pel cap, és necessari utilitzar una gorra que preferiblement cobreixi les orelles.

• No consumir alcohol perquè altera la regulació de la temperatura corporal.

• Ingerir líquids per evitar la deshidratació.

Insuficiència cardíaca, calor i exercici

Les persones amb insuficiència cardíaca i altres malalties cròniques no han de practicar exercici a l'aire lliure en condicions de molta calor i humitat, ja que el seu cor té una menor capacitat de reserva per eliminar la calor del cos i pot sobrecarregar-se.

A més, aquests pacients solen prendre diürètics que eliminen l'excés d'aigua del cos i redueixen la seva capacitat de sudoració, el que els obliga a extremar les precaucions

Grups més vulnerables a la calor

Les altes temperatures fan que certs grups de persones siguin més propensos a deshidratar-se. Per això, presta molta atenció si tu o els teus esteu entre els següents grups de risc:

• Persones d'edat avançada.

• Pacients amb malalties preexistents i amb algun factor de risc de malaltia cardiovascular.

• Nens menors de 5 anys.

Gaudir de l'estiu al màxim també implica estar pendents de les situacions que poden acabar en problemes de salut. Cuida't i protegeix-te en els mesos de més calor !!