5 senyals que t'avisen d'un atac al cor

atac cor ataque corazon comprar dea baratoEl cor provoca aquests reflexos fins a un mes abans de desencadenar-se un infart

Els atacs de cor es produeixen quan s'obstrueixen les artèries coronàries, el que provoca un reg sanguini insuficient i, en pocs minuts, pot causar una mort sobtada cardíaca. No obstant això les aturades cardíaques poden revertir-se. Aproximadament la meitat dels pacients amb infart presenten símptomes d'advertiment abans de l'incident.

En aquest enllaç t'expliquem les diferències entre una aturada cardíaca i un infart

Es tracta de casos 'silents'. Les conseqüències en aquests casos inadvertits són nefastes, perquè la mortalitat es dispara. De les 68.000 persones que pateixen un infart a l'any a espanya, 27.000 moren abans d'arribar a l'hospital i ser atesos.

 

 

En aquesta publicació t'expliquem 5 senyals que el teu cos et dóna abans de patir un atac al cor...

1. Cansament i dificultats respiratòries

La dispnea, o dificultat per respirar, apareix abans de nombrosos infarts, particularment entre les dones, i pot començar mesos abans que patim un atac al cor. Normalment està acompanyada d'un cansament inusual. Es tracta d'uns símptomes difícils d'associar a una aturada cardíaca, però si ens trobem exhausts sense una causa aparent, no està de més revisar-ho amb un especialista.

2. Dolor abdominal o al pit

Una indigestió sobtada pot indicar que alguna cosa no va bé en el nostre cor. Dolor a l'estómac, nàusees vòmits o tenir sensació d'estar inflat gairebé sense saber el motiu. Els dolors abdominals abans d'un atac al cor solen tenir una naturalesa episòdica, disminueixen i després solen tornar per períodes curts de temps.

En el cas del dolor de pit, aquest és el símptoma més freqüent i que es pot reconeixer amb més facilitat. El dolor toràcic és, en general, prolongat (dura al voltant de 15 minuts) i es percep com una pressió intensa al pit, que pot estendre fins a l'esquena, els braços i les espatlles, sobretot a la banda esquerra.


3. Sudoració excessiva

Suar més de l'habitual, encara que no estiguem fent exercici, pot ser un senyal de que el nostre cor té un problema. El bombament de sang a través d'artèries obstruïdes requereix que el nostre cor faci un esforç major a l'habitual, la temperatura corporal augmenta a causa d'aquest esforç i el nostre cos sua per intentar mantenir-la a ratlla. Aquests símptomes poden aparèixer dies abans d'un infart: si notem suors freds que no tenen una causa aparent, i la pell freda i humida, hem d'anar al metge.

4. Arrítmies

Les arrítmies sovint van acompanyades d'un atac de pànic i ansietat, sobretot entre les dones. Apareixen inesperadament i es revelen de manera diferent: Arrítmia (batec cardíac irregular) o Taquicàrdia (augment de la freqüència cardíaca). El batec irregular de cor sol durar entre 1 i 2 minuts. Si no s'esvaeix, pot sentir marejos i fatiga extrema.

No tots els símptomes dels infarts en les dones són els mateixos que en els homes. T'ho expliquem en aquest enllaç

5. Insomni

L'insomni també s'associa amb un major risc d'atac cardíac o de tenir un accident cerebrovascular, que és molt més comú entre les dones. Les característiques de l'insomni sovint inclouen un alt nivell d'ansietat i distracció.

 

I si vas pel carrer i presències una parada cardíaca? Utilitza la nostra APP Cardiocity 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:
  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

 

Estàs interessat/ada en comprar un DEA? Contacta amb nosaltres i t'assessorarem en tot el que necessitis