Símptomes de que una dona està patint un infart

infarto mujer comprar dea desfibrilador catalunyaNo tots els símptomes dels infarts en les dones són els mateixos que en els homes.

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort al món. L'estil de vida que portem, l'estrès, les dietes desequilibrades, el sedentarisme i altres factors com la contaminació ha provocat un augment considerable d'aquesta patologia. A l'Estat espanyol, la malaltia coronària és la principal causa de mort entre les dones i segons la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), la mortalitat després d'un primer infart agut de miocardi és un 20% major en dones.

En aquest enllaç t'expliquem com uns bons hàbits al dormir son uns grans aliats de la salut cardiovascular.

 

 

Per què està creixent el nombre de casos d'infart entre la població femenina?

La resposta es clara. En les últimes dècades ha augmentat el nombre de dones que fumen, beuen, treballen moltes més hores i estàn sotmeses a molt estrès i com a conseqüència, han desenvolupat hàbits menys saludables.

Descobreix en aquest enllaç en quins aliments pots trobar els àcids grassos omega 3, uns grans aliats del cor que les redueixen les probabilitats que la malaltia cardiovascular aparegui.les redueixen les probabilitats que la malaltia cardiovascular aparegui.

L'infart de miocardi té lloc quan hi ha una obstrucció a l'artèria coronària i el cor no rep l'oxigen necessari per al seu funcionament. És molt important que quan es produeixi, anar com més aviat millor al metge per evitar un mal desenllaç, però això cal saber quins són els símptomes que produeix. En el cas de les dones, alguns dels símptomes no són iguals que en els homes. Aquests són els més comuns:

Dificultat per respirar

Encara que els homes també solen patir aquest símptoma, les dones tenen més probabilitats de tenir problemes per respirar sense que es produeixi cap mena de dolor al pit. Apareix de forma sobtada, sense motiu aparent i en absència d'esforç.

Dolor en la part superior del cos

Pot començar com una lleugera molèstia que va a més a la zona del coll, l'esquena, la mandíbula, les dents, els braços (generalment l'esquerre) i els omòplats. És el que es coneix com a dolor irradiat i es produeix perquè el cor té moltes terminacions nervioses, sobretot a la part superior de l'organisme.

Nàusees i malestar a l'estómac

Les dones tenen el doble de probabilitats que els homes d'experimentar nàusees, vòmits o símptomes similars a la indigestió, com a acidesa d'estómac, mentre pateixen un atac cardíac. Es produeix a causa del bloqueig del subministrament de sang a l'artèria coronària dreta

Cansament

Algunes dones, abans de tenir un infart, experimenten símptomes semblants als de la grip, com pot ser un gran cansament, malestar general i suor freda per tot el cos.

Ja sigui un home o una dona la persona que està patint un infart, has de saber que els desfibril·ladors augmenten un 90% la supervivència davant una aturada cardíaca, i que el més important es disposar del màxim número de desfibril·ladors d'accés públic ubicats sobretot en zones de gran afluència de persones i en punts estratègics, per tal de poder donar una ràpida resposta en cas de necessitat.


I si vas pel carrer, presències una aturada cardíaca i no disposes de cap desfibril·lador a prop? Utilitza la nostra APP Cardiocity 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:
  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

 

Estàs interessat/ada en comprar un DEA? Contacta amb nosaltres i t'assessorarem en tot el que necessitis