CARDIOPROTECCIÓ

 La millor manera d'estar protegits davant una aturada cardíaca és disposar d'un desfibril·lador in situ

Llegeix més...

Serveis preventius mèdics

Oferim serveis preventius per a tot tipus d'esdeveniments, especialment de caràcter esportiu.

Llegeix més...

Formació

Forma't amb nosaltres! Oferim cursos de formació en primers auxilis, de suport vital bàsic, d'ús del DEA, etc.

Llegeix més...

Serveis preventius de bombers

Bombers d’empresa per a preventius de seguretat, correfocs, realització de formacions...

Llegeix més...

TOTS SOM UN BATEC. La nova campanya de la FCF

CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

VOLS TREBALLAR AMB NOSALTRES?

Contacta'ns!

ÚLTIMES NOTÍCIES

03 Juliol 2024

"Sumex Group: Innovació en la construcció i…

Sumex és una empresa familiar amb més de 50 anys d'experiència que es distingeix d'altres empreses per la…
27 Juny 2024

Formacions de Primers Auxilis i Extinció d'Incendis…

Un any més, hem impartit les formacions de primers auxilis i extinció d'incendis als estudiants d'ESO de l'escola Àgora Sant Cugat International…
18 Juny 2024

Cardiosos a la Fira de Salut d'Igualada:…

El dissabte 1 de juny, hem participat en la primera edició de la Fira de…
07 Juny 2024

10 ANYS Cardioprotegint el cor de Catalunya

“El Viatge de Cardiosos Global Protection” L’any 2014, professionals del món de les emergències, van…
17 Mai 2024

Col·legi Monalco: compromís amb la Salut i…

Amb l'objectiu de promoure la seguretat i el benestar al seu centre educatiu, el Col·legi…
16 Mai 2024

Seguretat industrial a Tutichip: formem als treballadors…

Cardiosos ha realitzat unes pràctiques operatives a l'empresa Tutichip per comprovar l'assoliment dels coneixements que…
02 Mai 2024

El Club de Tir de Granollers instal·la…

En un pas significatiu cap a la seguretat i el benestar dels seus membres, el…
25 abril 2024

Els instituts catalans impulsen la Formació en…

En un gest proactiu cap a la seguretat i benestar dels estudiants i la població…

comprar dea samaritan barato descubren una nueva celula que puede curar el corazonUn estudi de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Houston (Estats Units) ha desenvolupat un protocol eficaç per reprogramar cèl·lules cardíaques humanes i convertir-les en cèl·lules especialitzades que condueixin l'electricitat a través del cor per permetre el batec rítmic i reparar els cors malalts.

En l'actualitat, no hi ha tractaments per a la mort de les cèl·lules cardíaques, la base de les malalties cardiovasculars (ECV), que segueixen sent la principal causa de mort al món.

Per al 2035, s'espera que la prevalença de les MCV augmenti fins al 45,1% (més de 130 milions de persones) als Estats Units, mentre que es preveu que el cost econòmic augmenti en més de 131 milions de dòlars (127 milions d'euros) en les properes dues dècades.

Aquests investigadors van analitzar un tipus de cèl·lula alternatiu i inexplorat en la regeneració cardíaca, les cèl·lules cardíaques de Purkinje, que són cèl·lules especialitzades del sistema de conducció cardíac (SCC) responsables dels senyals elèctrics que permeten al cor contreure's i relaxar-se de forma sincronitzada.

Els resultats indiquen que pot restablir l'eficàcia de la conducció dels senyals elèctrics, cosa que es tradueix en una millora de la funció cardíaca.

"Som els primers a demostrar l'èxit de la reprogramació directa de línies cel·lulars de cardiomiòcits humans (AC16-CMs i iPSC-CMs) en cèl·lules similars a les de Purkinje utilitzant un còctel únic de petites molècules. La reprogramació directa és una tècnica que produeix un estat 'plàstic' epigenèticament inestable a les cèl·lules per facilitar la conversió d'una cèl·lula totalment diferenciada i madurada en un nou tipus cel·lular diferent", ha comentat Bradley McConnell, líder de l'estudi, que s'ha publicat a la revista científica 'iScience'.

T'interessa: Un nou dispositiu imita els batecs del cor per estimular el desenvolupament de cèl·lules mare

Tot i que actualment es disposa de diversos tractaments farmacològics per a la insuficiència cardíaca, no prevenen, curen ni milloren la mort de les cèl·lules del miocardi ni la formació de cicatrius fibròtiques, que són els principals responsables de provocar la insuficiència cardíaca. "L'única cura és un trasplantament de cor, que per desgràcia és escàs", ha afirmat McConnell.

La teràpia cel·lular per a la regeneració cardíaca s'ha proposat com a tractament alternatiu als agents farmacològics. Malauradament, fins ara s'ha centrat en la substitució de les cèl·lules musculars cardíaques (miòcits) en els cors lesionats, cosa que no ha estat suficient per millorar els símptomes o curar el problema.

"Això és perquè, sovint, els miòcits cardíacs implantats no poden ser activats elèctricament en sincronia pel cor del receptor i es contrauran a un ritme diferent al de la resta del cor, induint arítmies", ha ressaltat McConnell.

Lestudi no només pot ajudar a avançar en la recerca duna teràpia cel·lular optimitzada per a la regeneració del cor, sinó que també té el potencial de ser utilitzat per al desenvolupament i la recerca de noves teràpies farmacològiques per a les malalties del cor.