CARDIOPROTECCIÓ

 La millor manera d'estar protegits davant una aturada cardíaca és disposar d'un desfibril·lador in situ

Llegeix més...

Serveis preventius mèdics

Oferim serveis preventius per a tot tipus d'esdeveniments, especialment de caràcter esportiu.

Llegeix més...

Formació

Forma't amb nosaltres! Oferim cursos de formació en primers auxilis, de suport vital bàsic, d'ús del DEA, etc.

Llegeix més...

Serveis preventius de bombers

Bombers d’empresa per a preventius de seguretat, correfocs, realització de formacions...

Llegeix més...

TOTS SOM UN BATEC. La nova campanya de la FCF

CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

VOLS TREBALLAR AMB NOSALTRES?

Contacta'ns!

ÚLTIMES NOTÍCIES

05 Desembre 2022

Per què moren sobtadament els nens i…

A Espanya moren 30.000 persones cada any per mort sobtada. La mort sobtada és una…
26 Novembre 2022

10 aliments que destapen les artèries i…

El consum daquests aliments han de complementar-se amb exercici físic regular Els vasos sanguinis coneguts…
21 Novembre 2022

Xerrada a Riudellots de la Selva

En el marc del programa Girona Territori Cardioprotegit de Dipsalut, en el què Cardiosos és…
14 Novembre 2022

La formació a RCP arriba a menys…

Més de la meitat dels adolescents de 12 a 18 anys espanyols no identifica correctament…
02 Novembre 2022

Un nou dispositiu imita els batecs del…

Han desenvolupat un mètode per produir precursors de cèl·lules mare sanguínies humanes a partir de…
24 Octubre 2022

Què és la síndrome del cor esquerre…

Fa uns dies us parlàvem de les cardiopaties congènites. En aquesta publicació, volem explicar-vos sobre…

inteligencia artificial corazon comprar dea samaritan baratoLa intel·ligència artificial permet millorar tant la detecció com el curs i tractament de les malalties cardíaques.

La Intel·ligència Artificial (IA) ha aconseguit millorar el diagnòstic i la medicina a tot el món. Un dels sectors en què hi ha una gran varietat de dispositius que utilitzen la tecnologia i la IA és la cardiologia. Aquests són alguns dels exemples que milloren la prevenció de malalties cardíaques

T'interessa: 5 senyals que t'avisen d'un atac al cor

BIG DATA

Els hospitals de Quirónsalud utilitzen un model predictiu que, mitjançant algoritmes, aprofita les dades que apareixen a les històries clíniques dels pacients per obtenir un valor que indica la probabilitat que un pacient pateixi un esdeveniment cardíac com un infart, una angina de pit o una mort sobtada en els propers anys. Aquesta es divideix en risc baix, mitjà o alt i en el darrer cas se li envia al pacient una sèrie de recomanacions sobre hàbits saludables. Gràcies al Big data i a la IA, dissenyen un mapa per localitats, centres de salut, metges de família i pacients en què indiquen a través de colors, si hi ha més o menys risc.

Després d'aquest anàlisi, informen el metge d'Atenció Primària dels resultats obtinguts, perquè valorin des de la prescripció de recomanacions de salut fins a l'aplicació d'accions o la derivació del pacient als especialistes corresponents, en cas que sigui necessari.

ANÀLISI DE DADES

Amb la mateixa idea d'anàlisi de dades, un grup de científics de la Universitat d'Utah Health demostra que la IA pot predir l'inici i el curs de la malaltia cardíaca, per això van desenvolupar eines computacionals úniques que mesuren amb precisió els efectes sinèrgics de les condicions mèdiques existents al cor i els vasos sanguinis.

El programari d'aprenentatge automàtic va classificar més d'1,6 milions de registres de salut electrònics (EHR) entre els quals hi havia proves de laboratori, diagnòstics, ús de medicaments i procediments mèdics que van ajudar a identificar les comorbilitats amb més probabilitat d'agreujar una afecció mèdica en particular, en aquest cas cardíaca.

Posteriorment, mitjançant una forma d'intel·ligència artificial, van calcular com aquestes combinacions de comorbiditats podrien influir en els riscos associats amb els trasplantaments de cor, la malaltia cardíaca congènita o la disfunció del nòdul sinoauricular.

ULTRASONS COMBINATS AMB IA

La plataforma de Caption Health IA és una altra de les aplicacions de la tecnologia en la prevenció de malalties cardíaques, aquesta ofereix una guia pas a pas del procés d'escaneig i captura d'imatges d'ultrasons. A més, avalua automàticament la qualitat de la imatge i calcula la fracció d'ejecció, una mesura clau per conèixer la salut del cor.

Anteriorment, el programari d'ultrasons tradicional no proporcionava instruccions sobre com moure el transductor per capturar la imatge, per això, la intel·ligència artificial es converteix en una eina molt necessària i permet que l'atenció cardíaca primerenca sigui accessible allà on estiguin els pacients.

T'interessa: El pegat que avisa d'atacs al cor abans de tenir símptomes

RESSONÀNCIA MAGNÈTICA

En aquesta mateixa línia, científics i cardiòlegs de l'University College de Londres (UCL) ha aconseguit millorar l'anàlisi d'imatges de ressonància magnètica del cor reduint el temps a tan sols 20 segons, comparats amb els 13 minuts que trigava el metge anteriorment, mitjançant una nova eina intel·ligència artificial. A més, detecta canvis en l'estructura i la funció del cor amb un 40% més de precisió i aporta més informació que un ésser humà.

La nova IA llegeix exploracions cardíaques complexes a una velocitat rècord i analitza l'estructura i la funció del cor d'un pacient amb més precisió que mai. La tecnologia reemplaça la necessitat que un metge passi incomptables hores analitzant els escanejats a mà.

Mitjançant la tecnologia s'aconsegueix estalviar temps i treball dels professionals, permetent una millora en l'atenció dels pacients i oferir més confiança en els resultats per prendre decisions millors sobre el tractament d'una persona i les possibles cirurgies.