CardioSOS

sumex desfibrilador industriaSumex és una empresa familiar amb més de 50 anys d'experiència que es distingeix d'altres empreses per la seva capacitat en adaptar-se a les necessitats del client i oferir una àmplia gamma de solucions personalitzades sota demanda.
Aquesta flexibilitat permet col·laborar estretament amb empreses del sector de la construcció, desenvolupant projectes específics i solucions a mesura que van des d'excavacions fins a la decoració d'interiors.

Actualment, moltes empreses estan prenent mesures proactives per garantir la seguretat i el benestar dels seus empleats.
Com a mostra d'aquest compromís, Sumex ha contractat a Cardiosos Global Protection la instal·lació d'un desfibril·lador semiautomàtic Samaritan HeartSine 350P a la seu de la seva empresa, situada a Igualada.Però, què vol dir realment tenir un desfibril·lador a l'empresa?

1. Accés Ràpid a Assistència Vital

Un desfibril·lador és un dispositiu mèdic dissenyat per restablir el ritme cardíac normal en cas de mort sobtada. Un empleat mitjà passa un quart del seu dia al lloc de treball, moltes de les emergències mèdiques es produeixen a l'entorn professional.

2. Increment de les probabilitats de supervivència

La rapidesa amb què s'administra la desfibril·lació és crucial per augmentar les probabilitats de supervivència en casos d'atur cardíac. En moltes situacions, cada minut compta, i tenir un desfibril·lador disponible pot marcar la diferència entre la vida i la mort.

3. Capacitació en Ressuscitació Cardiopulmonar (RCP)

Un grup de 6 a 8 treballadors de diversos departaments han rebut la formació en Suport Vital Bàsic, RCP i ús de DEA, on han après a actuar segons la cadena de supervivència, adquirint seguretat davant d'una emergència sanitària, i s'entrenatse a realitzar compressions toràciques de qualitat, administrar ventilacions i utilitzar l'equip desfibril·lador.

4. Promoció d'una Cultura de Seguretat i Cura

La presència d'un desfibril·lador a l'empresa té beneficis pràctics i contribueix a promoure una cultura de seguretat i de cura entre els empleats. Preparar el personal per fer front a emergències mèdiques augmenta la xarxa de persones que poden fer front de una manera efectiva a una aturada cardíaca en qualsevol moment i situació, no només en el lloc de treball.

sumex instalacion dea


Aquesta mesura demostra la preocupació de Sumex Group per la prevenció sanitària i en ressalta la dedicació a protegir i cuidar l'equip humà que la compon.
Aquesta combinació d'excel·lència en el negoci i la responsabilitat social és el que fa que una empresa sigui exemplar en el seu sector.

Un any més, hem impartit les formacions de primers auxilis i extinció d'incendis als estudiants d'ESO de l'escola Àgora Sant Cugat International School. Aquestes formacions, que formen part del programa del Casal Esportiu, estan dissenyades específicament perquè els joves comprenguin i entenguin els principis bàsics mitjançant exercicis dinàmics i molt pràctics.


formacio us extintors

Programa del Casal Esportiu: aprenentatge Essencial per a Joves.

L'objectiu d'aquestes formacions és que els estudiants adquireixin habilitats crucials que podrien salvar vides. Cada curs dura quatre hores amb un nombre màxim de 15 alumnes per sessió. Així cada participant rep l'atenció i el suport necessari per a un aprenentatge individualitzat.

Enfocament Pràctic i Didàctic.

Els nostres mètodes d'ensenyament que combinen teoria i pràctica, permeten que els estudiants participin activament en simulacions i exercicis pràctics que reforcen l'aprenentatge dels conceptes bàsics.
La pràctica és fonamental per a la retenció del coneixement, especialment en situacions d'emergència on cada segon compte.

Ubicació i logística.

Els nostres instructors s’han desplaçat fins a la residència esportiva Alberg Els Isards, situada a La Molina, Cerdanya. Aquest entorn proporciona un espai ideal per fer les pràctiques.

Iniciació als Primers Auxilis

A la primera part del curs, els estudiants aprenen els procediments necessaris per socórrer una víctima que ha patit una aturada cardíaca. Aquesta formació inclou els 7 passos per salvar una vida, on s'ensenya als estudiants com avaluar la situació, trucar a emergències, fer compressions toràciques i respiració boca a boca.
A més, se'ls instrueix en l'ús del desfibril·lador, una eina essencial per restablir el ritme cardíac normal. La combinació de teoria i pràctica assegura que els joves se sentin preparats i confiats per actuar en situacions crítiques.

Formació Bàsica d'Extinció d'Incendis i Prevenció d'Incendis

La segona part del curs es dedica a aprendre habilitats de prevenció, extinció d'incendis i progressió sense visibilitat en espais saturats de fum. Els estudiants aprenen tècniques bàsiques per prevenir incendis i com actuar de manera segura i efectiva en cas que es produeixin.
Les pràctiques inclouen l'ús d'extintors i exercicis amb foc controlat, on als joves poden experimentar de primera mà com fer servir aquests equips en situacions d'emergència. Se'ls ensenya a desplaçar-se en espais amb poca o nul·la visibilitat a causa del fum, una habilitat crucial per a la seva seguretat i la dels altres.

formacio reanimacio cardiopulmonar


Agraïments.

Volem expressar el nostre agraïment a l'escola Àgora Sant Cugat International School i a l’Alberg Els Isards per la confiança en el nostre programa i als estudiants pel seu entusiasme i dedicació durant les formacions.

Esperem continuar col·laborant en el futur per formar les noves generacions en habilitats tan fonamentals.

A Cardiosos estem compromesos amb l'educació i la seguretat i continuarem esforçant-nos per proporcionar formacions de qualitat que marquin la diferència.
Contacta amb nosaltres per a més informació!

curso-rcp-colonias-deportivas.jpgcurso-rcp-para-menores.jpgformacio-extincio-incendis.jpgformacio-reanimacio-cardiopulmonar.jpgformacio-us-extintors.jpgrcp-us-de-desfibrilador.jpgsimulacio-espai-fum.jpg

El dissabte 1 de juny, hem participat en la primera edició de la Fira de Salut d'Igualada, celebrada al Centre Cívic Nord.

cardiosos practicasa reanimacio cardiopulmonarAquest esdeveniment, enfocat a donar a conèixer les iniciatives comunitàries de salut a Igualada, ha ofert una plataforma ideal perquè poguéssim compartir la nostra experiència i coneixements en suport vital bàsic i l'ús de desfibril·lador.

Durant la fira s'han organitzat pràctiques obertes per a tots els visitants interessats a aprendre tècniques de primers auxilis essencials per intervenir en casos d'atur cardíac. Aquestes sessions de capacitació inclouen demostracions i exercicis pràctics sobre com actuar en cas d'emergència (7 passos per salvar una vida), reanimació cardiopulmonar (RCP) i com utilitzar desfibril·ladors externs automàtics (DEA).

La nostra iniciativa ha permès als participants adquirir habilitats vitals per salvar vides i ha contribuït a augmentar la consciència sobre la importància d'estar preparats per a emergències mèdiques a la comunitat.

A la fira s'ha promogut especialment la "prescripció social" (o recomanació d'actius) com a alternativa a la medicalització dels malestars de la vida quotidiana.

Aquesta eina és el mecanisme mitjançant el qual un professional de la salut i el pacient identifiquen junts una o diverses activitats socials que puguin millorar la seva salut i benestar. Aquesta pràctica es basa en la evidència que viure en societat i mantenir relacions interpersonals millora l'estat d'ànim, la qualitat de vida i redueix els símptomes d'ansietat i depressió lleu. Incrementant l'autoestima, l'autoeficàcia i millorant la confiança i l'estat d'ànim general.

Aquesta primera edició de la Fira de Salut d'Igualada ha reunit diverses organitzacions públiques i privades compromeses amb la promoció de la salut i el benestar a la zona.

Estem orgullosos d'haver fet part d'aquest esdeveniment local, aportant els nostres coneixements com a especialistes en tècniques de primers auxilis i suport vital bàsic.

cardiosos-fira-igualada.jpgcardiosos-practicasa-reanimacio-cardiopulmonar.jpgfira-igualada-formacio-svb-us-dea.jpgpreparacio-curs-soport-vital-basic.jpg

“El Viatge de Cardiosos Global Protection”

L’any 2014, professionals del món de les emergències, van decidir associar-se per fer front a la carència d’espais cardioprotegits i formació en ressuscitació cardiopulmonar que existia a Catalunya i Espanya amb respecte als altres països de la Unió Europea.

Així va néixer Cradiosos Global Protection SL, que aquest any 2024, celebra deu anys de dedicació i compromís marcant la diferència en la resposta davant d'emergències cardíaques.

samaritan cardiosos

Des del principi, l’objectiu principal de l’empresa va estar clar: garantir que qualsevol persona que pateixi una aturada cardíaca rebi una resposta ràpida, efectiva i de qualitat.

La principal premissa amb la que treballa Cardiosos Global és la  d’habilitar espais cardioprotegits, formar persones en Suport Vital Bàsic i ús dels DEA i garantir el correcte funcionament dels DEA mitjançant un manteniment anual.

Cardiosos ofereix també serveis preventius sanitaris en esdeveniments públics i/o privats.

La rapidesa i la qualitat de la resposta, en qualsevol emergència, marquen la diferència entre la vida i la mort. Per això, el nostre compromís és oferir serveis que garanteixen la màxima eficàcia en cada situació.

Fem una breu xerrada amb un dels gerents de la empresa i cofundador de Cradiosos, Pep Méndez per aprofundir alguns aspectes de l’empresa:


- Com va sorgir la idea de crear una empresa de cardioprotecció? Hi havia moltes empreses que es dedicaven a aquest sector fa 10 anys?
A Espanya hi havien moltes empreses que es dedicaven principalment a la venda dels desfibril·ladors. Cardiosos va ser de les primeres empreses a oferir un pla de cardioprotecció a 360º, ocupant-se de subministrar els millors equips, fent un seguiment constant a traves d’un programa de gestió del manteniment dels DEA, formant a part de la població propera a aquests equips DEA i publicitar les ubicacions dels desfibril·ladors a través de la nostre pròpia APP Cardiocity112, la qual disposa actualment de més de 5000 desfibril·ladors introduïts a la seva base de dades.
Aquest factor, junt a la dedicació constant i l’atenció al client, han sigut la clau del nostre èxit.

- Com ha crescut Cardiosos al llarg dels anys?
Durant aquests deu anys, hem tingut el privilegi de veure créixer exponencialment la nostra família d’empleats i de clients.
Ajuntaments, Diputacions, organismes públics i privats, empreses, centres educatius, institucions... han confiat en nosaltres per protegir la salut i la seguretat dels qui els importen. Aquesta confiança és el nostre major honor i ens impulsa a continuar amb la nostra feina.

- Ens pots donar algunes dades?
Cardiosos va començar amb la instal·lació d’uns 300 desfibril·ladors el primer any i a dia d’avui cardioprotegeix més de 350 ajuntaments de tota Catalunya, amb més de 4100 equips DEA instal·lats en diferents espais.

- Ha canviat molt la tecnologia des del començament de l’activitat fa 10 anys?
La tecnologia ha millorat moltíssim fabricant equips més polivalents. Nosaltres, com empresa, hem tingut que anar actualitzant els nostres equips, incorporant-ne de més intuïtius i amb majors prestacions i així seguir estan a l’avantguarda per donar un millor serveis als nostres clients.

- Quina és la característica que destaca Cardiosos de les altres empreses de cardioprotecció que hi han al mercat?
L’atenció personalitzada de cada client, és la característica principal que jo, personalment, destacaria sobre la resta d’empreses del sector. Som líders a Catalunya formant a mes de 4000 persones cada any en el ús del desfibril·lador i primers auxilis i això només es pot fer tenint un equip de professionals al servei dels nostres clients.

- Ens podries dir quin és un dels reptes de Cardiosos a curt termini?
El proper repte de Cardiosos, que s’està tornant una prioritat, és cardioprotegir  totes les escoles de Catalunya que encara no disposin d’un equip desfibril·lador i formar a la totalitat dels equips docents, seguint l’exemple d’Igualada.

- Vols afegir alguna cosa per tancar l’entrevista?
En celebrar aquesta dècada de compromís i èxits volem renovar la nostra responsabilitat de continuar sent líders en la cardioprotecció. Mirem cap al futur, amb el compromís de continuar innovant, creixent i servint a la nostra comunitat amb la mateixa passió i dedicació que ens ha impulsat des del principi.

Volem donar les gràcies a tots els nostres clients, socis i col·laboradors per formar part d'aquest viatge. “Junts, estem salvant vides i creant un món més segur i saludable per a tothom”.

10 anys cardioprotegint el cor de cat 02

llar infants monalcoAmb l'objectiu de promoure la seguretat i el benestar al seu centre educatiu, el Col·legi Monalco ha instal·lat un desfibril·lador 350P.

Per garantir un ús correcte de l'equip de reanimació, s'ha format a la totalitat dels professors tant en primers auxilis com en SVB i utilització del DEA garantint així, una ràpida intervenció en cas d’aturada cardíaca.
Alhora s'ha format l'alumnat de 4t de ESO en primers auxilis bàsics.

El Col·legi Monalco destaca per la seva excel·lència acadèmica i per el seu enfocament en la salut i seguretat del seu entorn. Des de la llar d’infants fins a la secundària, el programa educatiu cobreix totes les etapes del desenvolupament de l'alumnat amb un programa educatiu innovador basat en el mètode Montessori.

La formació en primers auxilis s’ha dut a terme a l’escola, la formació del professorat s'ha adaptat específicament a la reanimació d'infants i adolescents, amb l'ús de ninos de RCP que simulen la constitució física de nadons i menors.
El curs que han dut a terme els alumnes de 4t de ESO està dissenyat específicament per implicar els joves i despertar el seu interès en primers auxilis.

A més del massatge cardíac, el curs inclou la pràctica de la maniobra de Heimlich, un procediment fonamental dels primers auxilis que s'utilitzen per salvar vides en cas de ennuegament.

La col·laboració entre Cardiosos i l'Escola Monalco demostra un compromís amb la seguretat, la salut i l'educació. Aquesta iniciativa prepara el professorat per respondre davant les emergències mèdiques i empodera a tota la comunitat educativa amb les competències necessàries per salvar vides.

 Estem orgullosos d'habilitar nous espais cardioprotegits.

equip svb llar infants monalco

Equip de docents i treballadors del Col·legi Monalco.

curs de extinció d'incendis en industria alimentaria

Cardiosos ha realitzat unes pràctiques operatives a l'empresa Tutichip per comprovar l'assoliment dels coneixements que s'han donat a la majoria del personal, en els diferents cursos formatius duts a terme en dates anteriors, en SVB i ús de desfibril·lador, Primers auxilis i extinció d'incendis bàsic.

equipos primera intervencion

Tutichip es una empresa que es dedica a la producció de snacks fregits d'alta qualitat. Els seus punts forts són la capacitat productiva, la seguretat alimentària, la innovació, la flexibilitat i la sostenibilitat entre altres.

 practiques extinció d'incendis en industria

L'objectiu d'aquestes pràctiques és comprovar l'aptitud dels treballadors envers les diferents tipologies d’emergències en les que es poden trobar  i detectar possibles mancances en seguretat. Alguns d'aquests treballadors formen part dels equips de PRIMERA INTERVENCIÓ de l'empresa.

Les pràctiques s'han plantejat amb un número reduït d’assistents, 4 o 5 persones, per veure els diferents rols que poden agafar quan el personal present és mínim. Cada pràctica ha tingut un objectiu específic i particularitats diferents per resoldre. Els instructors/observadors han vetllat per un òptim resultat de la mateixa.

 

Descripció de les pràctiques:

Abans de començar la formació s’ha fet un recorregut per tota l’empresa amb l’objectiu de localitzar on es troben tots els elements de seguretat i extinció com extintors, BIES, polsador d’emergències, EPIS de seguretat, DEA, portes de seguretat, equips de respiració...
El grup s’ha dividit en dos, un fent pràctiques de primera intervenció i l’altre fent pràctiques recordatòries de primers auxilis, SVB (suport vital bàsic) i ús de DEA.

A cada una de les pràctiques s’ha intentat reconstruir un escenari el més semblant a la realitat.

Els objectius específics de cada exercici han sigut:
n.1: pràctica i extinció fregidora i avís als sistemes d’emergències
n.2: pràctica i extinció del forn/torradora i avís als sistemes d’emergències
n.3: pràctica i extinció simultània d’una fregidora i d’un forn amb l’afegit de que  un treballador desapareix i pateix un ACR

En aquestes pràctiques s’ha treballat amb materials i elements que simulen components reals de l’entorn inclús quan ha estat possible s’ha fet als llocs reals on es desenvolupa l’activitat quotidiana dels empleats.
Els exercicis s’han repetit més d’una vegada i a la primera no s’ha donat cap directiva per avaluar el grau de confiança i coneixement de cada persona i per veure si la situació es resolia correctament.

 Per fer front a l’emergència els equips de primera intervenció tenien al seu abast:
- material EPIS: guants i ulleres
- extintors d’aigua (simulen els de pols química i d’acetat potàssic)
- polsador per si el foc es feia gran i incontrolable
- escales
- telèfon per trucar al 112

Material per simular experiències reals:
- fregidores plenes d’aigua simulant oli cremant
- forn simulant un incendi
- màquines de fum
- BIE de paret (boca d’incendi equipada)

maleta epis abierta ejemplo productos

Un cop acabades les pràctiques s’ha fet un retorn d’experiències entre els treballadors i els dos instructors (bombers professionals) que han supervisat tots els processos per analitzar els punts febles de les accions i aclarir qualsevol mena de dubte.

practiques svb us DEA

Amb el tancament de les pràctiques a Tutichip, es completa un cicle de gairebé sis mesos de formacions integrals en primers auxilis, suport vital bàsic, ús de desfibril·lador i extinció d'incendis.
Aquest compromís de capacitació dels empleats en seguretat per part de l'empresa és un testimoni de la seva dedicació al benestar dels empleats i a la creació d'un entorn laboral segur i preparat per a qualsevol eventualitat.
La inversió en aquests cursos potencia el coneixement i les habilitats dels empleats, demostra la responsabilitat de Tutichip amb la seguretat i el benestar del seu equip humà.