Com actuar davant d'un atac de cor si et trobes sol/a

atac cor si estas tu sol comprar dea cardiososEl sol fet de pensar que podem arribar a patir un atac de cor en qualsevol moment és una cosa que ens omple de por. Sabem que en la majoria dels casos les conseqüències poden ser fatals.

 

Tot i això, el que més ens hauria de preocupar és no estar preparats per a un cas com aquest, més encara si ens arriba a passar quan estem sols. Saber reaccionar davant dels símptomes d'un atac de cor pot ser determinant per salvar la nostra vida.

En molts casos és difícil actuar quan estem sols. Això no obstant, si tenim en compte algunes recomanacions, podem tenir més possibilitats de sobreviure i rebre atenció professional a temps.

T'interessa: 5 senyals que t'avisen d'un atac al cor 

 

En un primer moment

En primer lloc, has de trucar a emergències (112). No esperis.
Fes-ho quan comencis a sentir malestar físic i dolors a l'àrea cardíaca que puguin ser sospitosos.

Si ja t'han diagnosticat algun tipus de malaltia cardíaca, no ho dubtis. Posa't en contacte amb el centre mèdic on estiguis rebent el tractament respectiu. Si vas conduint un vehicle i comences a sentir els símptomes, atura't immediatament i truca el més ràpid possible a emergències (112).

Tant se val l'aprop que puguis estar d'un centre mèdic o hospital. Per cap motiu intentis portar el cotxe tu mateix. En qualsevol moment pots perdre el coneixement mentre condueixes i això pot acabar malament per a tu i fins i tot per als altres.

T'interessa: El pegat que avisa d'atacs al cor abans de tenir símptomes

Durant l'espera

Si et trobes rebent un tractament mèdic per controlar la malaltia del cor, és possible que tinguis a prop algun tipus de medicament bloquejador beta de venda lliure. Si és així, pren una pastilla mentre esperes que arribi lajuda.

Si és la primera vegada que et passa, pren com més aviat millor una aspirina i mastega-la bé. Aquest medicament ajuda a prevenir que es formin coàguls.
Així ajudaràs a millorar el flux sanguini en relaxar les artèries.

L'aspirina és anticoagulant, per la qual cosa ajuda a millorar el flux sanguini en cas d'atac de cor.
Això serà molt útil per evitar que el problema s'agreugi mentre l'ajuda arriba.