10 aliments que destapen les artèries i protegeixen el cor de malalties

10 aliments alimentos limpiar netegar arterias corazon comprar deaEl consum daquests aliments han de complementar-se amb exercici físic regular

Els vasos sanguinis coneguts com a venes i artèries compleixen funcions importants en el cos. Aquests són tubs que transporten la sang oxigenada a través del sistema circulatori, de manera que mentre els vasos sanguinis estiguin nets i clars, la sang oxigenada pot fluir lliurement.

Les venes transporten sang de tot el cos al cor, mentre les artèries ho fan del cor a la resta del cos. Per això és important cuidar aquestes darreres i mantenir-les en bon estat per tal que no s'obstrueixin i s'originin problemes cardiovasculars.

T'interessa: Quant exercici físic has de fer per millorar la teva salut cardiovascular?

Una manera de fer-ho és a través d'una apropiada alimentació, ja que quan no es consumeix allò que l'organisme necessita, en el cas dels vasos sanguinis, es pot produir una obstrucció de les artèries, cosa que també ocasiona problemes circulatoris o malalties com la aterosclerosi.

Tenint en compte això, hi ha una sèrie d'aliments que, gràcies als seus compostos, són ideals per destapar les artèries i, per tant, contribueixen a prevenir malalties del cor:

1) Cigrons i llenties: aquests llegums ofereixen gran quantitat de fibra al cos, cosa que ajuda a mantenir a ratlla els nivells de colesterol dolent, la pressió arterial i fins i tot, mantenen el pes adequat.

T'interessa: Llegums, aliades en la prevenció del risc cardiovascular

2) Peixos blaus: aquest tipus de proteïna del mar forma part de la dieta mediterrània. És un aliment ric en greixos poliinsaturats, per la qual cosa redueix els nivells de colesterol dolent, disminueix la pressió arterial i el risc de trombosi per l'acumulació de greix a les artèries.

3) Oli d'oliva: És hipocolesterolèmic, és a dir, que redueix l'absorció intestinal del colesterol que contenen els aliments i, atès l'alt contingut de polifenols, netega la sang i els vasos sanguinis.

4) Fruits secs: Contenen arginina, un aminoàcid que dóna lloc a la formació de l'òxid nítric, compost que afavoreix el bon to muscular a la paret de les artèries i que disminueix el risc d'hipertensió arterial.

T'interessa: On trobar als grans aliats del cor, els àcids grassos omega 3?

5) Civada: El consum regular de fulles de civada té un efecte antihipercolesterolèmic. Això vol dir que elimina l'excés de colesterol de la sang ajudant a netejar les artèries.

6) All: Un dels principals beneficis que se li atribueixen és que és un aliment amic del sistema circulatori gràcies al fet que és un gran protector cardiovascular. És ideal per prevenir l'arteriosclerosi, inhibeix la síntesi del colesterol LDL (el dolent) i dels triglicèrids.

T'interessa: El colesterol i com afecta al cor

7) Alvocat: Una dieta rica en aquest fruit afavoreixi una reducció del 22 % del colesterol LDL i un augment de l'11 % del HDL.

8) Fruites: són indispensables en una dieta equilibrada. Aquestes aporten gran quantitat de nutrients a l'organisme i prevenen una varietat de malalties gràcies a les vitamines i minerals que comporten. Es poden consumir com a snack o per esmorzar.

9) Magranes: El suc de magrana és ric en compostos antioxidants i antiinflamatoris que augmenten els nivells sanguinis de colesterol “bo” o HDL, la qual cosa actua com a factor protector cardiovascular, prevenint algunes malalties, com a infart de miocardi i aterosclerosi .

10) Bròquil: És ric en vitamina K, la qual ajuda a assimilar el calci en els processos orgànics. A més, aporta molta fibra, cosa que ajuda a eliminar les deixalles de l'organisme i, per tant, a prevenir que les artèries s'obstrueixin.