Quant exercici físic has de fer per millorar la teva salut cardiovascular?

ejercicio fisico salud cardiovascular comprar deaAugmenta el volum de sang que circula per l'organisme en un minut, millora el control de factors de risc cardiovascular com la hipertensió arterial, la diabetis, l'obesitat, o els nivells de colesterol… Tots són beneficis per a la teva salut cardiovascular de la pràctica dexercici físic de forma freqüent.

T'interessa: La hidratació, clau per a la salut cardiovascular

Però, quanta activitat física hem de fer per obtenir-los?

Com t'expliquem en aquesta publicació, l'ideal és procurar portar un estil de vida saludable cada dia que combati el sedentarisme, perquè tota l'activitat física compta. Aprofitar per pujar per les escales en comptes d'agafar l'ascensor quan en tenim l'oportunitat; anar amb bicicleta o caminant si és possible a la feina, o baixar unes parades abans si la distància és massa llarga per fer almenys part del recorregut caminant; ballar o fer tasques domèstiques ens permeten mantenir-nos en moviment i augmentar el temps d'activitat física diària. Però a més, és recomanable fer alguna activitat esportiva com córrer, caminar a pas ràpid, nedar o qualsevol altra disciplina recreativa de tres a cinc vegades per setmana, igual que entrenar la flexibilitat i la força entre dues i tres vegades per setmana.

En quant de temps es tradueix tot això?

Segons els experts, qualsevol quantitat d'activitat física és millor que cap, i com més, millor. Però si busquem millorar la salut cardiovascular, l'OMS recomana als adults almenys entre 150 i 300 minuts d'activitat aeròbica moderada a la setmana (o l'equivalent en activitat intensa, cosa que serien almenys entre 75 i 150 minuts setmanals ), mentre que per als nens i adolescents l'ideal és que facin una mitjana de 60 minuts d'activitat física aeròbica moderada al dia. Per als més grans de 65 anys, la recomanació és igualment fer almenys 150 minuts setmanals d'activitats físiques moderades aeròbiques, o bé algun tipus d'activitat física vigorosa aeròbica durant 75 minuts. En qualsevol cas, cal que siguin sessions d'un mínim de 10 minuts. I pel que fa al tipus d'activitat física a escollir, els experts aconsellen que sigui una amb què es gaudeixi, ja que l'haurem de fer diverses vegades a la setmana.

T'interessa: Els esports amb més risc de mort sobtada són el ciclisme, el futbol i el running

Els beneficis d'incloure a la rutina diària l'activitat física no són només cardiovasculars. També millorarem l'estat muscular i la salut òssia, de manera que la nostra qualitat de vida en sortirà beneficiada. A més, combatre el sedentarisme és essencial per prevenir la diabetis tipus 2 i diversos tipus de càncer. Daltra banda, la pràctica dexercici físic pot reduir els símptomes de depressió i ansietat, contribuint al nostre benestar. Una llista llarga d'avantatges que fan de l'activitat física un imprescindible que hem de posar en pràctica tant com puguem per gaudir de més salut.