Aquest dispositiu pot prevenir aturades cardíaques en pacients d'alt risc

marcapasos axila comprar deaS'implanta sota l'aixella amb un cable que passa per sota la pell al costat de l'estern.

Els desfibril·ladors cardioversors implantables (DCI) milloren la supervivència dels pacients amb afeccions cardíaques. Són dispositius que detecten un batec anormal i envien una descàrrega elèctrica al cor per restablir un ritme cardíac normal. S'utilitza en pacients amb batecs irregulars que poden posar en perill la seva vida i tenen un risc alt de patir una parada cardíaca.

No obstant això, aquests desfibril·ladors poden causar complicacions perioperatòries, com la perforació del múscul cardíac o els pulmons, i la coagulació de la sang a les venes...

Ara s'ha descobert que un nou tipus de desfibril·lador cardíac que redueix significativament les principals complicacions dels pacients.

T'interessa: La majoria de les parades cardíaques es produeixen a la llar

Una alternativa més segura

El desfibril·lador tradicional porta un cable ​​col·locat al cor o a la xarxa de vasos sanguinis del cor. Els investigadors del Population Health Research Institute han demostrat a l'estudi ATLAS S-ICD que un tipus diferent de DCI en què el cable s'implanta sota la pell (S-ICD) redueix les complicacions del pacient en més d'un 90%.

Aquest nou dispositiu, a diferència del tradicional, s'implanta sota l'aixella amb un cable que passa per sota la pell al costat de l'estern. Com que el cable no s'introdueix a les venes, no provoca la coagulació de la sang ni corre el risc de danyar el cor.

"L'S-ICD redueix molt les complicacions perioperatòries relacionades amb el cable sense comprometre significativament el rendiment del DCI. Això ho converteix en una alternativa atractiva als desfibril·ladors tradicionals, especialment en pacients amb més risc de complicacions.

Aquest estudi, els resultats del qual es van presentar el 30 d'abril de 2022 a la conferència Heart Rhythm 2022, va fer un seguiment de 544 pacients de 14 centres clínics de tot Canadà durant una mitjana de dos anys i mig. Tots tenien entre 18 i 60 anys i patien una malaltia cardíaca genètica o tenien un alt risc de patir complicacions. Es van formar dos grups a l'atzar: la meitat rebria el nou desfibril·lador subcutani i l'altra meitat el tradicional.

T'interessa: 5 senyals que t'avisen d'un atac al cor

L'estudi va revelar que, en eliminar tots els components intravasculars i intracardíacs del DCI, l'S-ICD evita la majoria de les complicacions perioperatòries relacionades amb el cable, incloses gairebé totes les que poden provocar la mort. En aquest sentit, l'equip va descobrir que l'S-ICD reduïa el risc de complicacions relacionades amb l'elèctrode un 92%.

Christine Albert, expresident de la Heart Rhythm Society, ha assegurat que aquests són el “tipus de dades que realment necessitem quan parlem amb els nostres pacients”. En aquest sentit, ha assegurat que els pacients més joves són els grans beneficiats ja que són els que tindran els dispositius durant un període de temps més llarg i, per tant, són els que estaran més temps exposats a complicacions.