La majoria de les parades cardíaques es produeixen a la llar

ataque corazon comprar deaSegons estudis de la Fundación española del Corazón tres de cada quatre parades cardíaques es produeixen a la llar.

T'interessa:
Les aturades cardíaques en caps de setmana presenten una major mortalitat

Tot i que no és un element obligatori a les comunitats de veïns, els desfibril·ladors (DEA) són equips d'ús públic fàcils d'usar que salven vides en cas d'emergència.

T'interessa:
Disposar d'un DEA a la teva comunitat de veïns pot salvar vides

Una de les mesures preventives per revertir la parada cardiorespiratòria és aplicar immediatament tècniques de SVB:

Avisar els serveis d'emergències (Trucar al 112), RCP i ús del DEA fins que arribin els serveis d'emergències i es facin càrrec de la situació.

Les malalties cardiovasculars estan al capdavant entre les causes de mortalitat a Espanya i, entre elles, la parada cardíaca causa més de 30.000 morts a l'any.

Quan es produeix una parada cardiorespiratòria cal actuar de forma ràpida i, sobretot, disposar d'un desfibril·lador i de persones amb formació en Suport Vital Bàsic i ús del DEA

La funció del desfibril·lador és emetre una descàrrega per restablir el ritme cardíac. L'equip no fa la descàrrega si la persona no ho necessita, ja que analitza prèviament una anàlisi del ritme. Només cal encendre l'equip, i el desfibril·lador ens donarà les instruccions, fins i tot ens oferirà ajuda a l'hora de fer el massatge cardíac (RCP) indicant on situar les mans i el ritme de compressions a realitzar.

T'interessa: 
7 coses que cal saber sobre els desfibril·ladors explicades de forma fàcil

 

actuar rapidament comprar deaL'ús d'un desfibril·lador augmenta en un 75% la supervivència si s'aplica als 5 primers minuts després d'una parada cardíaca.

T'interessa: 
Quant temps tens per salvar una vida?