Desenvolupen un marcapassos provisional que detecta de forma autònoma ritmes cardíacs anormals.

marcapassos temporal comprar dea cardiososAquest nou invent s'integra en una xarxa coordinada de quatre sensors i unitats de control tous, flexibles, sense fil i posibles col·locats al voltant de la part superior del cos.

Han creat un marcapassos provisional a través d'una xarxa coordinada de quatre sensors col·locats en diferents llocs anatòmicament rellevants del cos que es comuniquen entre si per monitoritzar les diverses funcions fsiològiques del cos, amb la finalitat de detectar de forma autònoma ritmes cardíacs anormals i decidir quan estimular el cor i a quin ritme .

Els enginyers van presentar el primer marcapassos provisional de la història: un dispositiu sense fil totalment implantable que es dissol al cos sense deixar rastre quan ja no és necessari. Ara, han presentat una nova versió intel·ligent que s'integra en una xarxa coordinada de quatre sensors i unitats de control tous, flexibles , sense fil i col·locats al voltant de la part superior del cos.

Els sensors es comuniquen entre si per controlar contínuament les diferents funcions fisiològiques del cos, com la temperatura corporal, els nivells d'oxigen, la respiració, el to muscular, l'activitat física i l'activitat elèctrica del cor.

T'interessa: Motius per instal·lar un desfibril·lador o DEA de Cardiosos

A continuació, el sistema utilitza algoritmes per analitzar aquesta activitat combinada per tal de detectar de forma autònoma els ritmes cardíacs anormals i decidir quan cal estimular el cor i a quin ritme. Tota aquesta informació es transmet a un telèfon intel·ligent o a una tauleta , perquè els metges puguin controlar a distància els seus pacients.

El nou marcapassos provisional i la xarxa de sensors/control es poden utilitzar en pacients que necessiten un marcapassos temporal després d'una intervenció quirúrgica o que esperen un marcapassos permanent. El marcapassos obté energia sense fils d'un node de la xarxa, un petit dispositiu sense fil que s'adhereix suaument al pit del pacient. A més, aquesta tecnologia elimina la necessitat de maquinari extern, inclosos els cables (o derivacions).

Perquè el sistema es pugui comunicar amb el pacient, els investigadors han incorporat un petit dispositiu de retroalimentació hàptica que es pot portar a qualsevol part del cos. Quan els sensors detecten un problema (per exemple, bateria baixa, col·locació incorrecta del dispositiu o mal funcionament del marcapassos), el dispositiu hàptic vibra amb patrons específics que alerten els usuaris i els informen del problema.


És la primera vegada que s'aparella l'electrònica tova i vestible amb plataformes electròniques transitòries. Aquest enfocament podria canviar la manera com els pacients reben atenció mèdica, proporcionant un control multinodal de bucle tancat sobre els processos fisiològics essencials, a través d'una xarxa sense fils de sensors i estimuladors que funciona d'una manera inspirada en els complexos bucles de retroalimentació biològica que controlen els comportaments als organismes vius.

En el cas de l'estimulació cardíaca temporal, el sistema allibera els pacients dels aparells de monitorització i estimulació que els mantenen confinats en un entorn hospitalari En canvi, els pacients podrien recuperar-se a la comoditat de la seva llars, mantenint la tranquil·litat que suposa ser supervisats a distància pels metges. Això també reduiria el cost de l'assistència sanitària i alliberaria llits d'hospital per a altres pacients.

T'interessa: Monitorització d'electrocardiogrames a distància

La nova iteració també utilitza un adhesiu biocompatible desenvolupat als laboratoris de Rogers i Efimov . L'adhesiu permet que el dispositiu, lleuger i prim, es lamini suaument sobre la superfície del cor sense necessitat de sutures. Un altre nou avantatge és que a mesura que el marcapassos temporal es dissol de forma lenta i inofensiva, allibera un fàrmac antiinflamatori per evitar reaccions de cos estrany.

Però potser l'avenç més impactant és la capacitat del dispositiu de proporcionar estimulació a demanda , en funció del moment en què el pacient la necessiti. Sincronitzat amb el marcapassos, el mòdul cardíac muntat al pit registra un electrocardiograma en temps real per controlar lactivitat cardíaca.


Estàs pensant en comprar un desfibril·lador? Contacta amb nosaltres i t'assessorarem amb tot allò que necessitis.