Monitorització d'electrocardiogrames a distància

comprar dea catalunya cardiosos

Hem vist altaveus intel·ligents que són capaços de detectar parades cardíaques, pegats que avisen d'atacs al cor, dispositius que permeten detectar la insuficiència cardíaca a partir de la saliva i molts més avenços tecnològics per a la prevenció i detecció de problemes relacionats amb la salut cardiovascular.

En aquesta publicació, us expliquem que han desenvolupat una eina informàtica que permet monitoritzar electrocardiogrames (ECG) a distància.

Es tracta d'ECGo, una eina que pot ser especialment útil durant teràpies de rehabilitació cardíaca, monitoratge post operatori, ja sigui intrahospitalari (la qual cosa millora la gestió de l'ús de llits hospitalaris) o remot, per a pacients a casa seva.

ECGo consisteix en una suite d'intel·ligència artificial que adquireix la informació de l'examen cardíac a través de cel·lulars i l'envia al núvol mitjançant algoritmes informàtics, detecta problemes potencials que són enviats al personal mèdic que està a càrrec del pacient.

Hi ha tres formes en què es pot utilitzar aquesta eina en benefici de la cardiologia. Una és en rehabilitació cardíaca, teràpia en el qual es realitza el mesurament mitjançant una banda ajustable al pit del pacient. Aquest monitoratge emet alertes automàtiques en cas de detectar arítmies en aquests pacients.

També ofereix la possibilitat d'enregistrament permanent per avaluar la progressió del pacient en el temps i monitoritzar múltiples persones en temps real des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet. Això augmenta la seguretat de la teràpia per al pacient i és un suport vital per al personal mèdic.

La segona modalitat dús és en exàmens Holter, on el pacient utilitza un sensor còmode i imperceptible al pit durant el temps que determini el cardiòleg (a la pràctica es recomana 1 setmana). La durada de l'examen, que és més llarga que el Holter tradicional de 24 hores, permet que sigui més efectiu a l'hora de trobar arítmies esporàdiques com alguns tipus de fibril·lació auricular esporàdics i que són molt difícils de detectar amb els exàmens tradicionals.

Una altra modalitat és el seu ús intrahospitalari, on el software permet augmentar el monitoratge d'ECG (electrocardiogrames) en temps real és en llits hospitalaris on moltes vegades no hi ha monitors multiparàmetre. D'aquesta manera es pot realitzar un monitoratge flexible i intel·ligent dels pacients sense haver de fer cap trasllat, cosa que millora la qualitat de l'atenció i la gestió hospitalària.