Un dispositiu permet detectar la insuficiència cardíaca a partir de la saliva

detecta atac de cor saliva comprar deaEl funcionament es basa en un xip biosensor i nanopartícules magnètiques que detecten biomarcadors de la insuficiència cardíaca a la saliva.

Un projecte europeu amb la participació d'investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha desenvolupat un dispositiu ràpid que detecta la insuficiència cardíaca a través de mostres de saliva. Es tracta d'un test de baix cost i portàtil que permet diagnosticar aquesta malaltia, que afecta a 26 milions de persones al món i què és actualment la causa d'hospitalització més freqüent en les persones majors de 65 anys.

El dispositiu ha estat dissenyat a la plataforma KardiaTool, un projecte finançat dins el programa Horitzó 2020, en el qual participen investigadors de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona i de l'Institut de Ciències de Materials de Barcelona del CSIC.

El nou sistema és un laboratori portàtil, construït a partir de sistemes microelectrònics, sensors integrats, compostos bioquímics i nanopartícules magnètiques, capaç de separar i identificar biomarcadors a la saliva. El seu funcionament es basa en un biosensor microelectrònic (denominat ImmunoFET), que conté nitrur de silici, capaç de detectar un dels biomarcadors de la insuficiència cardíaca: el factor de necrosi tumoral a la saliva del pacient.
 

 

La insuficiència cardíaca, principal causa de mortalitat

Segons l'Organització Mundial de la Salut la cardiopatia isquèmica és la principal causa de mortalitat al món. A l'any 2000, la insuficiència cardíaca va suposar dos milions de morts globals i avui dia afecta 26 milions de persones a tot el món. L'Institut Nacional d'Estadística (INE) mostra que les malalties relacionades amb aquesta malaltia van ser la principal causa de mortalitat a Espanya fins al 2020.

Un diagnòstic eficaç i ràpid de la malaltia pot ser clau per al seu tractament. En l'actualitat, el seguiment es realitza mitjançant la quantificació de biomarcadors en anàlisi de sang. L'ús del mètode desenvolupat per a la seva detecció a través de mostres de saliva seria una eina molt més ràpida per millorar el diagnòstic i el tractament.

El nou dispositiu automàtic no requereix personal especialitzat i és una eina que pot indicar ràpidament la gravetat de la insuficiència cardíaca. Pot ser molt útil per al personal mèdic, especialment per planificar i avaluar l'eficàcia dels diferents tractaments per als pacients.

 

I tu, quant saps de Suport Vital Bàsic i utilització de DEA?

Coneix en aquest enllaç la formació que t'oferim desde Cardiosos