El 33 % de les morts a la feina són malalties cardiovasculars

comprar dea barato empresasSegons l'Informe de Sinistralitat Laboral elaborat per l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball, el nombre de víctimes mortals ha aumentat en un 5,5 %, marcant així la major sinistralitat laboral des de l'any 2011.

Del total d'aquestes morts produïdes a la feina un 33% s'han produït per malaltia cardiovascular, entre les quals hi ha la parada cardíaca. Entre les causes de la mort cardiovasculars, els infarts, vessaments cerebrals i altres causes naturals suposa gairebé el doble de les morts derivades dels accidents de trànsit. Pel que fa als sectors, el de serveis és on es va produir la gran majoria, seguit d'indústria, construcció i el sector agrari el més segur. I per sexe van morir més home que dones, en concret 602 homes davant de 50 dones.

T'interessa: Els desfibril·ladors augmenten un 90% la supervivència davant una aturada cardíaca 

La cardioprotecció d'espais de treball s'ha convertit en un element fonamental en les estratègies de prevenció i innovació per combatre els accidents de treball ja que cal no oblidar que el 80% de les parades cardíaques es produeixen a la feina o al domicili al ser els llocs on ens trobem la major part del temps.

T'interessa: Mesures saludables a la feina, una eina per combatre la malaltia cardiovascular

Cada any es produeixen centenars d'accidents cardíacs als espais de treball, així que la cardioprotecció permet una resposta immediata per intentar minimitzar el seu impacte, cosa que podria ajudar a salvar moltes vides. Afortunadament la cardioprotecció ha arribat al nostre entorn laboral per quedar-s'hi. Les nostres comunitats autònomes estan implantant lleis que estan protegint els entorns laborals i això és un gran encert.

T'interessa: 7 coses que cal saber sobre els desfibril·ladors explicades de forma fàcil

Però queda molt per fer i hem de reflexionar sobre el fet de que disposar d'un desfibril·lador al lloc de treball significa “la diferència entre la vida o la mort”, ja que poden mantenir el cor d'una persona funcionant fins que arribin els sanitaris.


Estàs pensant en comprar un desfibril·lador? Contacta amb nosaltres i t'assessorarem amb tot allò que necessitis.