Mesures saludables a la feina, una eina per combatre la malaltia cardiovascular

feina malaltia cardiovascular comprar deaEls metges no es cansen de repetir-ho: la prevenció cardiovascular és l'eina més eficaç per evitar que la malaltia cardíaca aparegui. I això suposa mantenir molt controlats tots els factors de risc cardiovascular, com la hipertensió, la diabetis, els nivells alts de colesterol, el sedentarisme o l'obesitat, a més d'evitar el tabac i l'alcohol. En resum, portar una rutina diària saludable que no només repercutirà en la salut cardiovascular sinó en l'estat de salut general.

Per aconseguir augmentar el nivell de prevenció cardiovascular, hi ha una sèrie de recomanacions que es poden seguir en l'àmbit laboral. Totes elles tenen com a objectiu controlar els factors de risc:

- Camí saludable a la feina. L'elecció del mitjà de transport que fem servir diàriament per anar a treballar és important. Si volem seguir uns hàbits saludables, la millor opció és anar caminant en cas que sigui possible o fer servir el transport públic i baixar-se una o dues parades abans de la que correspongui per poder estirar les cames. La bicicleta és igualment una fantàstica opció. D'aquesta manera estarem complint, almenys en part, amb el mínim de 150 minuts setmanals que segons l'OMS hem de dedicar a la pràctica d'activitat física aeròbica d'intensitat moderada.

- Si hem de pujar alguna planta, fem-ho sempre per les escales. En cas que necessitem pujar diverses plantes per accedir a al lloc de treball, oblidar-se de l'ascensor és sempre una bona idea. Pujar per les escales pot ajudar-nos a anar assentant rutines saludables en el dia a dia.

- Aixecar-se del lloc. Un dels principals enemics de la salut cardiovascular és el sedentarisme. No obstant això, és possible que haguem de passar llargues hores davant de l'ordinador per qüestions professionals. Si és el cas, convé aixecar-se i caminar encara que sigui uns passos cada hora.

- Si mengem fora de casa, preparar un menú setmanal. Si portem el menjar des de casa, dissenyar un menú setmanal que segueixi la dieta mediterrània és la millor opció. Consisteix en consumir fruites, verdures, llegums i cereals integrals, evitant en el possible tant sucres lliures com greixos trans i limitant la ingesta de greixos saturats en favor de les no saturats, presents en peixos, alvocats, fruits secs i oli d'oliva.

En cas d'haver de menjar en restaurants, l'opció ideal és procurar variar el menú i intentar que en ell hi siguin presents les verdures, els llegums, la fruita i el peix.

- Procurar evitar l'estrès. Disminuir els nivells d'estrès en la mesura possible i intentar desconnectar de la feina és una altra pràctica saludable. Gaudir de el temps lliure sense pensar en el treball ajuda a relaxar-se.

- Dormir el necessari. Mantenir unes rutines horàries anant al llit sempre al voltant de la mateixa hora fomenta un descans de qualitat. I això, sumat a l'activitat física i l'alimentació saludable, pot reduir fins a un 65% el risc de patir malalties cardiovasculars