Instal·lació de desfibril·ladors d’ús privat en comunitats de veïns

zoll aed plusEn moments d'emergència, cada segon compta. Quan és tracta una parada cardíaca, la rapidesa en la resposta pot marcar la diferència entre la vida i la mort. És per això que la instal·lació de desfibril·ladors externs automàtics i semiautomàtics en comunitats de veïns és cada vegada més important.

Les parades cardíaques sobtades poden afectar persones de totes les edats i condicions físiques. Segons les estadístiques és una de les principals causes de mort a tot el món, entre el 60-70% ocorren al domicili i sense previ avís. L'ús d'un desfibril·lador dins dels primers minuts després de l'esdeveniment pot augmentar dràsticament les possibilitats de supervivència. Tenir un desfibril·lador accessible a les comunitats de veïns pot marcar la diferència a salvar vides.

 

 El gràfic a continuaciò explica de manera visual la importancia d'actuar rápidament:

supervivència segons el minut d'actuació

 

La importància de la formació i el manteniment:

Tenir un desfibril·lador instal·lat no es suficient; és igualment important que els residents de la comunitat estiguin capacitats per utilitzar-lo de manera efectiva. Una formació bàsica en primers auxilis i reanimació cardiopulmonar (RCP) és essencial per garantir una resposta ràpida i de qualitat. El manteniment regular del desfibril·lador, que inclou comprovacions i reemplaçament d'elèctrodes i bateries caducats, és crucial per garantir que el dispositiu estigui en condicions òptimes de funcionament quan es necessiti.

 

desfibrilador instalado comunidad vecinosActuació ràpida:

En una emergència cardíaca, cada minut que passa redueix les possibilitats de supervivència un 10%. Comptar amb un desfibril·lador instal·lat en un lloc accessible i visible, es pot reduir el temps de resposta, aportar una atenció immediata mentre arriba l'assistència mèdica professional. El nostre objectiu és abaixar la mortalitat i protegir el major número de espais possibles.

A Cardiosos oferim plans de rènting o compra de desfibril·ladors amb l'objectiu d'adaptar-nos a les necessitats i possibilitats econòmiques de cada veïnat.
Aquesta setmana hem muntat un desfibril·lador en el vestíbul de l'edifici on tenim les noves oficines, la comunitat del carrer Abat Oliba n.1.

La instal·lació de desfibril·ladors és una mesura crucial per augmentar les possibilitats de supervivència en cas de parada cardíaca. En proporcionar una resposta ràpida i efectiva, juntament amb la formació adequada i el manteniment constant, volem salvar vides.

 

La inversió en la instal·lació de desfibril·ladors és un pas important cap a la creació de comunitats segures i preparades per actuar davant d'una emergència cardíaca.