Com controlar la freqüència cardíaca

ritmo cardíaco cardiosos comprar dea barato catalunyaLa freqüència cardíaca s'encarrega de mesurar la quantitat de vegades que el cor batega per minut o el que també es coneix amb el nom de pols.

En una publicació anterior t'explicavem com coneixer la freqüència cardíaca del teu cor, en aquesta publicació, t'expliquem com controlarla i quins son els valors desitjats i màxims segons la teva edat...

La manera més senzilla de mesurar-la és col·locant els dits índex i del medi a cada costat del coll, just a sota de la mandíbula i comptar les vegades que batega el cor en 60 segons.

També podem comptar els batecs durant 6 segons i multiplicar-lo per 10, el resultat serà la nostra freqüència cardíaca.

La freqüència cardíaca varia si estem en repòs o enmig d'una activitat. Un ritme cardíac en repòs saludable varia de persona a persona. Tot i això, per a la majoria de les persones, la freqüència cardíaca en repòs desitjada és d'entre 60 i 100 batecs per minut (lpm).

Depenent de l'edat, la freqüència cardíaca ideal és diferent:

• Durant les edats compreses dins dels 20 anys
La freqüència cardíaca desitjada s'ha de situar entre 100 i 170 lpm. La freqüència màxima no ha de ser superior a 200 lpm.

• Durant les edats compreses dins dels 30 anys
La freqüència cardíaca desitjada s'ha de situar entre 95 i 162 lpm. La freqüència màxima no ha de ser superior a 190 lpm.

• Durant les edats compreses dins dels 40 anys
La freqüència cardíaca desitjada s'ha de situar entre 93 i 157 lpm. La freqüència màxima no ha de ser superior a 185 lpm.

• Durant les edats compreses dins dels 45 anys
La freqüència cardíaca desitjada s'ha de situar entre 90 i 153 lpm. La freqüència màxima no ha de ser superior a 175 lpm.

• Durant les edats compreses dins dels 50 anys
La freqüència cardíaca desitjada s'ha de situar entre 88 i 149 lpm. La freqüència màxima no ha de ser superior a 170 lpm.

• Durant les edats compreses dins dels 55 anys
La freqüència cardíaca desitjada s'ha de situar entre 80 i 145 lpm. La freqüència màxima no ha de ser superior a 165 lpm.

• Durant les edats compreses dins dels 60 anys
La freqüència cardíaca desitjada s'ha de situar entre 83 i 140 lpm. La freqüència màxima no ha de ser superior a 160 lpm.

• Durant les edats compreses dins dels 65 anys
La freqüència cardíaca desitjada s'ha de situar entre 80 i 136 lpm. La freqüència màxima no ha de ser superior a 155 lpm.

• Durant les edats compreses dins dels 70 anys
La freqüència cardíaca desitjada s'ha de situar entre 75 i 128 lpm. La freqüència màxima no ha de ser superior a 150 lpm.


Com podem reduir la freqüència cardíaca?

Per reduir la freqüència cardíaca cal portar un estil de vida saludable. Limitar el consum d'aliments estimulants com la cafeïna, fer exercici, mantenir una dieta equilibrada, limitar el consum dalcohol i tabac i mantenir-se hidratat.

T'interessa: Quant exercici físic has de fer per millorar la teva salut cardiovascular?