Què és la síndrome del cor esquerre hipoplàsic?

corazon hipoplasico cardiopatias congenitas comprar dea baratoFa uns dies us parlàvem de les cardiopaties congènites. En aquesta publicació, volem explicar-vos sobre la síndrome del cor esquerre hipoplàsic, una afecció congènita que és present en néixer i que és més comú en homes que en dones.

En els nadons amb aquesta afecció, el costat esquerre del cor no és capaç d'enviar prou sang al cos

La síndrome del cor esquerre hipoplàsic és un patiment que passa quan parts del costat esquerre del cor (vàlvula mitral, vàlvula aòrtica, ventricle esquerre i aorta) no es desenvolupen del tot. L'afecció és congènita i és present en néixer. Aquesta malaltia és més comú en homes que no pas en dones.

Com passa amb la majoria dels defectes cardíacs congènits, no existeix una causa coneguda.

Al voltant del 10% dels nadons que pateix aquesta síndrome també tenen altres defectes de naixement. Això també està associat amb algunes malalties genètiques com ara la síndrome de Turner, la síndrome de Jacobsen i la trisomia 13 i 18.

 

El problema es desenvolupa abans del naixement quan no hi ha un creixement suficient del ventricle esquerre i altres estructures, entre les quals:

- L'aorta (el got sanguini que porta sang oxigenada des del ventricle esquerre al cos)
- Entrada i sortida del ventricle
- Vàlvules mitral i aòrtica

Això porta a un desenvolupament incomplet o hipoplàsic del ventricle esquerre i l'aorta. En la majoria dels casos, el ventricle esquerre i l'aorta són molt més petits del que és normal.

T'interessa: Quins gens fan més propens a un pacient a un atac cardíac?

En els nadons amb aquesta afecció, el costat esquerre del cor no és capaç d'enviar prou sang al cos. Per tant, el costat dret del cor ha de mantenir tant la circulació pulmonar com la del cos. El ventricle dret pot mantenir la circulació tant als pulmons com al cos durant un temps, però aquesta sobrecàrrega de treball fa que finalment el costat dret del cor pateixi insuficiència.

L'única possibilitat de supervivència és una connexió entre el costat esquerre i dret del cor o entre les seves artèries i les artèries pulmonars, ambdues connexions normalment es tanquen per si mateixes uns pocs dies després del naixement.

En tots els casos de fallada cardíaca, estiguin aquests provocats per cardiopaties congènites o per qualsevol altre tipus d'anomalia és imprescindible comptar amb un desfibril·lador a prop per assegurar la supervivència.
 

 

Estàs pensant a comprar un desfibril·lador? Contacta amb nosaltres i t'assessorarem amb tot allò que necessitis.