Un dron ha aconseguit salvar la vida d'un home durant una parada cardíaca

comprar dea cardiosos dea en un dronFa alguns dies us explicàvem que els drons són més efectius que les ambulàncies per fer arribar desfibril·ladors en cas d'una aturada cardíaca i que l'empresa sueca Everdrone estava fent proves sobre això.

És la primera vegada que passa al món. Un dron ha aconseguit salvar la vida d'un home durant una parada cardíaca.

Ha passat a la ciutat sueca de Trollhättan, el passat 9 de desembre de 2021. Un home de 71 anys estava traient la neu de l'entrada de casa quan va patir una parada cardíaca.

T'interessa: Quant temps tens per salvar una vida?

El temps era crucial perquè els afectats per infarts necessiten ajuda en els propers deu minuts per sobreviure. Precisament, Everdrone està dissenyat per oferir aquesta ajuda tan ràpid com sigui possible. Entre les prestacions d'aquesta màquina voladora permet enviar un dron amb un desfibril·lador al lloc on es necessiti. En aquest cas, va arribar abans que l'ambulància.

 En tres minuts

En aquesta ocasió, el dron va trigar tan sols 3 minuts a lliurar el desfibril·lador. Es van combinar tots els factors. La rapidesa del dron i també que un transeünt, que va resultar ser un metge de camí a la seva feina, va fer servir el DEA en el pacient després de realitzar-li la corresponent reanimació cardiopulmonar (RCP).

Per al doctor Mustafa Ali, aquesta experiència ha estat molt gratificant: "Anava del camí a la feina a l'hospital quan vaig mirar per la finestra del cotxe i vaig veure un home desplomat a l'entrada de casa. De seguida vaig comprendre que alguna cosa anava malament i em vaig afanyar a ajudar. L'home no tenia pols, així que vaig començar a fer-li la reanimació cardiopulmonar, mentre demanava a un altre transeünt que truqués al 112. Pocs minuts després vaig veure alguna cosa que volava per sobre del meu cap. El que va veure el doctor Ali era un dron desfibril·lador".

 

L'home ha aconseguit sobreviure. "Aquesta és una tecnologia veritablement revolucionària que s'ha d'implementar a tot arreu. Les aturades cardíaques sobtades poden passar a qualsevol persona, no només a les persones grans amb arteriosclerosi", ha declarat. "No puc expressar el agraït que estic a aquesta nova tecnologia ia la ràpida entrega del desfibril·lador. Si no fos pel dron, probablement no estaria aquí".