Cardiosos a la Fira de Salut d'Igualada: Capacitació de la població en general en Suport Vital Bàsic i Ús de desfibril·ladors.

El dissabte 1 de juny, hem participat en la primera edició de la Fira de Salut d'Igualada, celebrada al Centre Cívic Nord.

cardiosos practicasa reanimacio cardiopulmonarAquest esdeveniment, enfocat a donar a conèixer les iniciatives comunitàries de salut a Igualada, ha ofert una plataforma ideal perquè poguéssim compartir la nostra experiència i coneixements en suport vital bàsic i l'ús de desfibril·lador.

Durant la fira s'han organitzat pràctiques obertes per a tots els visitants interessats a aprendre tècniques de primers auxilis essencials per intervenir en casos d'atur cardíac. Aquestes sessions de capacitació inclouen demostracions i exercicis pràctics sobre com actuar en cas d'emergència (7 passos per salvar una vida), reanimació cardiopulmonar (RCP) i com utilitzar desfibril·ladors externs automàtics (DEA).

La nostra iniciativa ha permès als participants adquirir habilitats vitals per salvar vides i ha contribuït a augmentar la consciència sobre la importància d'estar preparats per a emergències mèdiques a la comunitat.

A la fira s'ha promogut especialment la "prescripció social" (o recomanació d'actius) com a alternativa a la medicalització dels malestars de la vida quotidiana.

Aquesta eina és el mecanisme mitjançant el qual un professional de la salut i el pacient identifiquen junts una o diverses activitats socials que puguin millorar la seva salut i benestar. Aquesta pràctica es basa en la evidència que viure en societat i mantenir relacions interpersonals millora l'estat d'ànim, la qualitat de vida i redueix els símptomes d'ansietat i depressió lleu. Incrementant l'autoestima, l'autoeficàcia i millorant la confiança i l'estat d'ànim general.

Aquesta primera edició de la Fira de Salut d'Igualada ha reunit diverses organitzacions públiques i privades compromeses amb la promoció de la salut i el benestar a la zona.

Estem orgullosos d'haver fet part d'aquest esdeveniment local, aportant els nostres coneixements com a especialistes en tècniques de primers auxilis i suport vital bàsic.

cardiosos-fira-igualada.jpgcardiosos-practicasa-reanimacio-cardiopulmonar.jpgfira-igualada-formacio-svb-us-dea.jpgpreparacio-curs-soport-vital-basic.jpg