10 ANYS Cardioprotegint el cor de Catalunya

“El Viatge de Cardiosos Global Protection”

L’any 2014, professionals del món de les emergències, van decidir associar-se per fer front a la carència d’espais cardioprotegits i formació en ressuscitació cardiopulmonar que existia a Catalunya i Espanya amb respecte als altres països de la Unió Europea.

Així va néixer Cradiosos Global Protection SL, que aquest any 2024, celebra deu anys de dedicació i compromís marcant la diferència en la resposta davant d'emergències cardíaques.

samaritan cardiosos

Des del principi, l’objectiu principal de l’empresa va estar clar: garantir que qualsevol persona que pateixi una aturada cardíaca rebi una resposta ràpida, efectiva i de qualitat.

La principal premissa amb la que treballa Cardiosos Global és la  d’habilitar espais cardioprotegits, formar persones en Suport Vital Bàsic i ús dels DEA i garantir el correcte funcionament dels DEA mitjançant un manteniment anual.

Cardiosos ofereix també serveis preventius sanitaris en esdeveniments públics i/o privats.

La rapidesa i la qualitat de la resposta, en qualsevol emergència, marquen la diferència entre la vida i la mort. Per això, el nostre compromís és oferir serveis que garanteixen la màxima eficàcia en cada situació.

Fem una breu xerrada amb un dels gerents de la empresa i cofundador de Cradiosos, Pep Méndez per aprofundir alguns aspectes de l’empresa:


- Com va sorgir la idea de crear una empresa de cardioprotecció? Hi havia moltes empreses que es dedicaven a aquest sector fa 10 anys?
A Espanya hi havien moltes empreses que es dedicaven principalment a la venda dels desfibril·ladors. Cardiosos va ser de les primeres empreses a oferir un pla de cardioprotecció a 360º, ocupant-se de subministrar els millors equips, fent un seguiment constant a traves d’un programa de gestió del manteniment dels DEA, formant a part de la població propera a aquests equips DEA i publicitar les ubicacions dels desfibril·ladors a través de la nostre pròpia APP Cardiocity112, la qual disposa actualment de més de 5000 desfibril·ladors introduïts a la seva base de dades.
Aquest factor, junt a la dedicació constant i l’atenció al client, han sigut la clau del nostre èxit.

- Com ha crescut Cardiosos al llarg dels anys?
Durant aquests deu anys, hem tingut el privilegi de veure créixer exponencialment la nostra família d’empleats i de clients.
Ajuntaments, Diputacions, organismes públics i privats, empreses, centres educatius, institucions... han confiat en nosaltres per protegir la salut i la seguretat dels qui els importen. Aquesta confiança és el nostre major honor i ens impulsa a continuar amb la nostra feina.

- Ens pots donar algunes dades?
Cardiosos va començar amb la instal·lació d’uns 300 desfibril·ladors el primer any i a dia d’avui cardioprotegeix més de 350 ajuntaments de tota Catalunya, amb més de 4100 equips DEA instal·lats en diferents espais.

- Ha canviat molt la tecnologia des del començament de l’activitat fa 10 anys?
La tecnologia ha millorat moltíssim fabricant equips més polivalents. Nosaltres, com empresa, hem tingut que anar actualitzant els nostres equips, incorporant-ne de més intuïtius i amb majors prestacions i així seguir estan a l’avantguarda per donar un millor serveis als nostres clients.

- Quina és la característica que destaca Cardiosos de les altres empreses de cardioprotecció que hi han al mercat?
L’atenció personalitzada de cada client, és la característica principal que jo, personalment, destacaria sobre la resta d’empreses del sector. Som líders a Catalunya formant a mes de 4000 persones cada any en el ús del desfibril·lador i primers auxilis i això només es pot fer tenint un equip de professionals al servei dels nostres clients.

- Ens podries dir quin és un dels reptes de Cardiosos a curt termini?
El proper repte de Cardiosos, que s’està tornant una prioritat, és cardioprotegir  totes les escoles de Catalunya que encara no disposin d’un equip desfibril·lador i formar a la totalitat dels equips docents, seguint l’exemple d’Igualada.

- Vols afegir alguna cosa per tancar l’entrevista?
En celebrar aquesta dècada de compromís i èxits volem renovar la nostra responsabilitat de continuar sent líders en la cardioprotecció. Mirem cap al futur, amb el compromís de continuar innovant, creixent i servint a la nostra comunitat amb la mateixa passió i dedicació que ens ha impulsat des del principi.

Volem donar les gràcies a tots els nostres clients, socis i col·laboradors per formar part d'aquest viatge. “Junts, estem salvant vides i creant un món més segur i saludable per a tothom”.

10 anys cardioprotegint el cor de cat 02