Instal·lat Nou Desfibril·lador a Igualada: el Gimnàs CalFont és ara un espai cardioprotegit

desfibrilador cal fontContinuem el nostre compromís amb la seguretat cardiovascular. La setmana passada hem instal·lat un nou desfibril·lador Samaritan 360 al gimnàs Calfont Wellness Centre (Carrer Aurora, 86, Igualada).

Aquesta instal·lació és un pas fonamental per garantir que els usuaris del gimnàs tinguin accés immediat a un dispositiu de reanimació en cas d'emergència cardíaca. El desfibril·lador Samaritan 360 és un aparell d'última generació, compacte, de funcionament simple i intuïtiu. Està dissenyat perquè tothom, inclosos els no professionals de la salut, puguin utilitzar-lo de manera efectiva en una situació crítica.

Els gimnasos són escenaris esportius saludables que contribueixen a tenir una vida sana, però també són espais on pot succeir un episodi o un incident cardiovascular a causa de l'esforç físic realitzat.
La instal·lació de desfibril·ladors a gimnasos i centres esportius pot ser determinant per a la supervivència d'una persona que pateix una parada cardiorespiratòria mentre practica esport ja que els desfibril·ladors DEA/DESA són els únics equips electro-mèdics capaços de reiniciar el ritme cardíac del cor.

La importància del Suport Vital Bàsic en un gimnàs

La presència d'un desfibril·lador a gimnasos per si sol no és suficient per garantir una resposta eficaç en cas d'una emergència cardiovascular sobtada.

Tot i que els desfibril·ladors externs són molt fàcils d'utilitzar, una formació prèvia augmenta la seguretat i redueix el nerviosisme a l’hora d’actuar davant d’ una situació d’emergència mèdica:
Saber fer les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) durant una parada cardíaca augmenta significativament la possibilitat de supervivència de la víctima.
És important recordar que cada minut que passa des de l'inici d'una parada cardíaca sobtada es redueixen les possibilitats de supervivència de la víctima en un 10%. Després dels primers cinc minuts, les probabilitats de no patir seqüeles neurològiques o morir disminueixen dràsticament.

Per això la formació en Suport Vital Bàsic i ús del DEA tan del personal de recepció com  dels monitors del gimnàs és vital per proporcionar els coneixements necessaris per saber actuar correctament davant d’una víctima i augmentar així les possibilitats de supervivència.

Agrair al gimnàs CalFont per confiar amb nosaltres en aquest projecte per millorar la seguretat cardiovascular dels seus usuaris. Creiem fermament que, amb una acció proactiva i l'ús responsable d'aquest nou desfibril·lador , podem seguir fent d’Igualada un lloc més segur i saludable per a tothom.

Per a més informació no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.
Oferim serveis de cardioprotecció per a gimnasos en tot al territori; serveis integrals per a la cardioprotecció permanent (venta i manteniment de desfibril·ladors) o de lloguer temporal.

 

cal-font-entrada-gimnas.jpgdesfibrilador-cal-font.jpghall-gimnas-cal-font.jpginstallacio-dea-gimnas-cal-font.jpginstallacio-desfibrilador-gimnas-cal-font.jpg