L'Ajuntament de Pont de Suert promou la seguretat cardíaca: instal·la tres nous desfibril·ladors

formacio soporte vital basic grupLa seguretat cardiovascular és una prioritat essencial per a les comunitats locals. Davant d'un possible episodi cardíac, cada minut compta i l'accés ràpid a un desfibril·lador pot marcar la diferència entre la vida i la mort quan es tracta d’un municipi poc poblat i allunyat dels grans centres de població.
És per això que ens complau anunciar que l'Ajuntament del Pont de Suert ha instal·lat tres nous desfibril·ladors ubicats en els petits pobles de Gotarta, Malpàs i Llesp.

 

L'ajuntament de Pont de Suert promou la seguretat cardíaca:

L'Ajuntament de Pont de Suert ha demostrat un ferm compromís amb la seguretat cardiovascular de la seva població. Amb la instal·lació dels desfibril·ladors a llocs estratègics del municipi busca proporcionar una resposta ràpida i efectiva davant d'una emergència cardíaca.

 

Formació en suport vital bàsic i ús del desfibril·lador:

Amb la finalitat de maximitzar l'eficàcia del desfibril·lador i assegurar la seva correcta utilització, s'ha realitzat una formació de suport vital bàsic i ús del desfibril·lador a l'església de Santa Cecília de Gotarta, construcció d’una sola nau coberta amb voltes d’aresta i capçada per un absis rectangular i un òcul al mig de la façana frontal.
Durant aquesta formació, els veïns han après les tècniques de reanimació cardiopulmonar bàsica (RCP) i les habilitats necessàries per utilitzar el desfibril·lador en cas d'emergència. Això permet als habitants del municipi ser conscients i confiats en la seva capacitat d'actuar de manera segura i eficaç en situacions crítiques fins a l'arribada dels serveis d'emergència professionals.

 

formacio soporte vital basic formador

 

Importància de la col·laboració comunitària:

La instal·lació del desfibril·lador i la formació en suport vital bàsic posen de manifest la importància de la col·laboració comunitària per promoure la seguretat i el benestar dels veïns. En aquest cas l'Ajuntament, juntament amb els habitants, treballa en sinèrgia per garantir que els pobles estiguin preparats per respondre a situacions d'emergència cardiovascular. Aquesta col·laboració és fonamental per crear una comunitat més segura i cohesionada.

La instal·lació del desfibril·lador a l'Ajuntament de Pont de Suert i la realització de la formació en suport vital bàsic són mostres clares del compromís envers la seguretat cardiovascular i el benestar dels habitants. Aquests esforços són essencials per a una resposta ràpida i efectiva en cas d'emergències cardíaques, salvant vides i assegurant una comunitat més segura i preparada. Esperem que aquest exemple inspiri altres municipis a seguir aquest camí de col·laboració i promoció de la seguretat cardíaca.

Si necessites més informació sobre la seguretat cardíaca o tens alguna pregunta addicional, estem aquí per ajudar-te.