Tallers de "RCP i utilizació de DEA" al Festivalot 2023

El taller pràctic de “suport vital bàsic i utilització de DEA” que Dipsalut va organitzar en ocasió del Festivalot 2023 (festival de música en família de Girona) va ser un èxit.

Al llarg del cap de setmana s’han fet 3 tallers per dia impartits per 2 monitors de Cardiosos. La activitat, dirigida a grans i petits, contava con una part teòrica/explicativa curta i un altra pràctica.
La finalitat d'aquestes activitats es ajudar els ciutadans a agafar confiança amb els desfibril·ladors, posar-se a prova en la reanimació cardiopulmonar i poder així testar les pròpies habilitats per millorar-les. Cardiosos contava amb 6 ninots grans, 2 de pediàtrics i 1 nadó.

 

 El programa “Girona territori cardioprotegit” compleix 11 anys i en aquest espai de temps 90 persones que han patit un infart han estat recuperades gràcies als DEA (desfibril·lador extern automàtic).

Qualsevol persona pot utilitzar aquests equips de ressuscitació en cas de necessitat, per tant, és molt important que la població conegui la seva existència i sàpiga com actuar en cas de una situació de emergència. Accions de sensibilització i formació com aquesta tenen la finalitat de familiaritzar els usuaris amb els DEA.

Quan algú pateix un infart, els 10 minuts següents són crucials per a salvar la vida d’aquella persona. Per això és important aprendre a fer la reanimació i saber com s’utilitza correctament un DEA, ja que pots recuperar-la i salvar-li la vida.

Tots els municipis de la demarcació de Girona disposen com a mínim d’un desfibril·lador extern automàtic, DEA, cedits per DIPSALUT en funció del nombre d’habitants i les característiques de cada localitat, els equipaments, els vehicles de cossos de seguretat i altres criteris objectius.

Aquest darrer any s’han instal·lat 162 nous DEA , tant fixos com mòbils, per tant, la xarxa de desfibril·ladors repartits per les comarques gironines pràcticament arriba al miler d’aparells, i això ens col·loca com a referents a Europa en aquesta àrea.

Per veure mes imatges dels tallers del 27 i 28 de maig de 2023 a les nostres xarxes socials:
instagram: https://www.instagram.com/areasanitaria/
linkedin: https://www.linkedin.com/company/cardiosos-global-protection