Per què moren sobtadament els nens i les persones joves?

muerte mort subita sobtada comprar dea samaritan barato baratA Espanya moren 30.000 persones cada any per mort sobtada. La mort sobtada és una mort inesperada i inexplicable que passa en menys d'una hora des del començament dels símptomes, o bé, en trobar morta una persona que estava bé, sense símptomes previs, a les darreres 24 hores.

Tot i que les persones de gran edat presenten més risc de patir una mort sobtada, el cert és que aquesta, no entén d'edats. No hi ha cap edat exempta de patir una mort sobtada, afecta tothom.

T'interessa: Què és i com es pot combatre la mort sobtada?

Però, quina és la causa per la qual moren sobtadament els infants i les persones joves?

Es pot fer una diferència entre les persones de més de 35 anys i menys de 35. La majoria de les causes que afecten nens, adolescents i persones menors de 35 anys, són les mateixes: les malalties congènites. La miocardiopatia hipertròfica, síndrome de brugada, la displàsia aritmogènica del ventricle dret, les anomalies en el naixements de les artèries coronàries...

T'interessa: Una nova teràpia gènica experimental aconsegueix combatre la síndrome de Brugada

En referir-nos a una malaltia congènita (amb què es neix), no es pot evitar. Tot i això, el que sí que es pot fer és tractar amb el diagnòstic precoç d'algunes de les malalties com la miocardiopatia hipertròfica, potser alguns d'aquests casos es poden evitar, però la majoria dels malalts són asimptomàtics, la mort sobtada és la primera cosa que noten. El que hem de fer és tractar-la. És a dir, posar desfibril·ladors als centres esportius, ensenyar la gent a fer la reanimació cardiopulmonar (RCP), etc. Això és el que pot ajudar a millorar la supervivència.

CARDIOCITY 112: L'APP QUE ET POT SALVAR LA VIDA I AMB LA QUE POTS SALVAR VIDES

La rapidesa amb què es tracta el pacient és fonamental davant d'un episodi d'aquestes característiques, ja que per cada minut que passa sense que actuem, la supervivència es redueix un 10%. Per aquest motiu, els desfibril·ladors externs automatitzats (DEA) prenen una importància especial.

Tot i això, Espanya està molt per darrere d'altres països en aquest àmbit. A més de la insuficient presència de desfibril·ladors, un altre gran problema és localitzar el lloc on es troben ubicats. No només n'hi ha d'haver, sinó que els has de trobar. Amb l'objectiu d'apropar aquests dispositius a Catalunya, desde Cardiosos vam crear Cardiocity 112, una APP per saber on són els desfibril·ladors a Catalunya.


De la mateixa manera, el paper dels voluntaris formats és fonamental, ja que malauradament, només un nombre reduït de la població sap fer la reanimació cardiopulmonar. A l'utilitzar Cardiocity 112, quan algú activa l'alerta, els voluntaris formats la reben al seu telèfon mòbil.
 

CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.