Un algoritme identifica les persones pel batec del cor

identificacion biometria corazon comprar deaUn estudi de la Universitat Carlos III de Madrid, conclou que el batec del cor pot ser utilitzat com una eina biomètrica per identificar les persones.

La biometria és la ciència que explora la identificació d'éssers humans i animals mitjançant mesures biològiques o característiques físiques, per exemple, les empremtes dactilars o l'iris de l'ull. En aquest sentit, les eines basades en biometria són cada cop més utilitzades en camps com la seguretat, per complementar o substituir els sistemes de contrasenyes; i l'administració civil, en el registre i la provisió de documents d'identitat.

Per exemple l'utilitzem a diari per desbloquejar el nostre telèfon.

 

El nou estudi planteja una nova tècnica innovadora per identificar els individus, basant-se en les particularitats exclusives del batec del cor. Per això, es fan servir electrocardiogrames (ECG) i s'analitzen cinc qualitats musicals: la dinàmica, el ritme, el timbre, el to i la tonalitat, aplicant-les al so dels batecs. A partir d'aquestes cinc qualitats s'obté una combinació de paràmetres, única per a cada persona i que compta amb una taxa de precisió del 96,6%.

El batec del cor, una biosenyal universal

El principal avantatge d'aquesta tècnica és la universalitat de les seves identificacions, ja que, avui dia, certes persones encara no poden ser reconegudes per determinats tipus de biometria, en casos de lesions, amputacions o característiques físiques discapacitants, però el batec del cor és una biosenyal que és present en tots els éssers humans, sense excepció. Un altre avantatge és el seu baix cost i el seu funcionament no invasiu, per exemple a dia d'avui, ja hi ha polseres i rellotges intel·ligents que realitzen el registre ECG, de manera que n'hi hauria prou amb instal·lar-hi una aplicació que faci ús d'aquest nou algoritme d'identificació.

Actualment, aquesta tècnica continua en fase de desenvolupament. Tot i que el futur de la identificació cardíaca és prometedor, els investigadors afirmen que encara han de «seguir la investigació en aquesta línia, abans de plantejar la comercialització». Un dels aspectes crítics d'aquest estudi consisteix a analitzar el comportament del sistema en funció de les diferents activitats que faci la persona, com ara passejar, córrer, descansar, fer un esforç físic o veure's en una situació d'estrès. A més, cal tenir en compte factors com la utilització de marcapassos o els efectes d'una arítmia.