RCP i DEA en dones embarassades

rcp dea mujeres embarazadas comprar deaHi ha certes recomanacions que cal seguir per ajudar una dona embarassada que ha patit una aturada cardíaca.

La primera de totes és trucar al 112 i fer-li saber a l'operador sobre l'estat de gestació de la víctima. Això alertarà el sistema mèdic perquè prengui mesures immediatament i s'enviara a professionals entrenats per atendre el cas. Fins i tot si això implica traslladar la pacient a un hospital per fer una cesària d'emergència, salvar la vida i la del nadó.

Descobriu el tòrax i col·loqueu la pacient inclinada cap a l'esquerra. Això millora el flux sanguini. Després, fer compressions toràciques de manera habitual.

Com?
Empenyent amb força i rapidesa al centre del pit a una velocitat d'almenys 100 compressions per minut.

En aquest cas es recomana fer la reanimació en cicles de 30 compressions i dues respiracions.

 

Es pot fer servir el desfibril·lador en una embarassada?

Els desfibril·ladors són dispositius que ajuden a restaurar el ritme cardíac normal mitjançant l'enviament d'un pols elèctric o descàrrega al cor de la mare. Són útils per prevenir o corregir una arítmia, batecs lents i/o ràpids o després d'aturar-se el cor.

Molts es pregunten si és possible fer servir un DEA en una dona embarassada. Per sort, la resposta és afirmativa. Aquestes persones s'han de tractar com qualsevol altra que presenti un atac de cor, malgrat els mites que giren al voltant de la utilització del desfibril·lador.

L'American Heart Association (AHA) considera segur l'ús del desfibril·lador en totes les etapes de l'embaràs.

Encara que hi pugui haver el temor que el fetus pateixi danys, la veritat és que ni les compressions, ni l'ús del DEA ocasionaran problemes al nadó.

Al contrari, no administrar aquestes tècniques disminuirà en gran mesura les possibilitats de supervivència per a tots dos.