Cerdanyola amb Cardiosos, serà la ciutat més cardioprotegida de l'Àrea Metropolitana

24/9/2014 Cerdanyola del Vallés 

Cerdanyola del Vallés serà una de les ciutats més cardioprotegides de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Avui a les portes de l’ajuntament s’ha oficialitzat l’acord entre l’ajuntament i Cardiosos que permetrà la instal·lació de 15 desfibril·ladors DEA repartits per la ciutat i també formarà a 144 persones.

Els DEA instal·lats són d’última generació. En cas d’emergència qualsevol persona els pot usar tot seguint les instruccions de veu que l’aparell va donant. A més a més, els DEA fixos en instal·lacions estaran situats en cabines especials per donar-los-hi visibilitat; cabines d’altes prestacions que permeten el control telemàtic per verificar el funcionament correcte dels DEA en tot moment, saber-ne la posició en cas d’us i amb telefonia amb mans lliures als serveis d’emergència.

En una primera fase de projecte, que compta amb un pressupost de 18.000 euros, s'instal·laran aparells a l'Ajuntament, a les dependències de l'Àrea Social i de la Policia Local, a les instal · lacions esportives de Can Xarau, Montflorit, la Bòbila i les Fontetes, a l'Ateneu i en cinc centres cívics, a més de col·locar dos equips mòbils en vehicles de la Policia Local. Posteriorment, es desenvoluparà una segona fase que permetrà instal·lar 9 desfibril·ladors més en diversos punts del municipi, entre ells la futura Biblioteca Central.

D'esquerra a dreta; Sr. Fèlix Sánchez, Regidor de Seguretat Cutadana; Sr. Pep Mèndez, Director Executiu de Cardiosos; Sr. José Miguel Abdelkader, Cap de la Policia Local; i Sra. Carme Carmona, Alcaldessa de Cerdanyola del Vallès.