CARDIOPROTECCIÓ

 La millor manera d'estar protegits davant una aturada cardíaca és disposar d'un desfibril·lador in situ

Llegeix més...

Serveis preventius mèdics

Oferim serveis preventius per a tot tipus d'esdeveniments, especialment de caràcter esportiu.

Llegeix més...

Formació

Forma't amb nosaltres! Oferim cursos de formació en primers auxilis, de suport vital bàsic, d'ús del DEA, etc.

Llegeix més...

Aquasos

Gestió integral d'instal·lacions aquàtiques (personal i dinamització de la piscina), servei de socorrisme, formació, servei d'infables...

Llegeix més...

Distribuïdor Sanity System

Cardiosos Global Protection, S.L. es converteix en distribuïdor dels productes Sanity System. Una gamma de productes destinats a la desinfecció i sanitització amb ozó

SANY CAR

SANY MED 80

SANY PLUS

SANY WATER PLUS

 

CONEIX MÉS SOBRE LA SANITITZACIÓ AMB OZÓ

CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

VOLS TREBALLAR AMB NOSALTRES?

Contacta'ns!

ÚLTIMES NOTÍCIES

27 Juliol 2020

Promoció Sanitització amb ozó

Què és l'ozó? L'ozó és un gas natural universalment conegut per les seves propietats que…
17 Març 2020

Tots som la Conca

La situació actual a l'Hospital d'Igualada és insostenible. S'estan acabant les existències d'una cosa tan…
05 Març 2020

La hidratació, clau per a la salut…

L'aigua suposa entre un 50 i un 70% de la nostra massa corporal, i quan…
27 Febrer 2020

Curs Equips de primera intervenció (EPI)

A Cardiosos estem compromesos i creiem que el més important per ajudar a salvar vides…
20 Febrer 2020

Dents més nets, cor més sa: Descobreix…

Quina relació poden tenir dues parts tan diferents del cos com la boca i el…
13 Febrer 2020

Fer RCP només amb les mans duplica…

Les compressions toràciques són bones en els primers minuts d'una aturada cardíaca, ja que distribueixen…

cor trencatQuè és?

També conegut com "síndrome de el cor trencat", "bombament apical" o "miocardiopatia d'estrès", va ser descrit per primera vegada en els anys 90 al Japó. Se li va denominar Tako-Tsubo perquè així es diu un vas, bombada i amb el coll estret, usada tradicionalment entre els pescadors nipons per atrapar pops.

Causes

El 85% dels casos reportats són dones postmenopàusiques, amb estrès emocional o físic sobtat i inesperat causant un alliberament excessiu d'adrenalina, que pot danyar temporalment el cor d'algunes persones.

Alguns desencadenants solen ser: Notícies sobre la mort inesperada d'un ésser estimat, diagnòstic mèdic aterridor, perdre o fins i tot guanyar molts diners, actuar en públic, divorci, desastres naturals, etc.

 

 

Símptomes

Es caracteritza per tenir una presentació similar a un infart de miocardi (mal de pit, falta d'aire), a més hi ha un dany miocàrdic transitori, en la qual part de cor afectat (generalment el ventricle esquerre) adquireix una forma semblant a un parany per pops.

En un infart de miocardi els símptomes es deuen a un bloqueig total o gairebé total d'una artèria coronària, generalment es deu a un coàgul de sang que es forma a causa de l'acumulació de greix a la paret de l'artèria. En el cas de la síndrome de Tako-Tsubo, les artèries coronàries no estan obstruïdes.


Diagnòstic

A causa de que la presentació inicial sol ser similar a un infart de miocardi, el primer és descartar-ho, amb la qual cosa és convenient realitzar un electrocardiograma, analítica amb enzims cardíaques i ecocardiografia.

Estarem probablement davant una síndrome de Tako-Tsubo si hi va haver antecedent d'un fort i sobtat esdeveniment estressant, absència de factors de risc cardiovascular (hipertensió arterial, diabtes, dislipèmia i tabaquisme).

El pronòstic és generalment benigne, amb una mortalitat hospitalària menor al 5%. La recuperació de la contracció de cor sol ser completa i es porta a terme després d'unes setmanes.

Tractament

No hi ha un tractament estàndard. Bàsicament és similar al d'un infart de miocardi.

Un cop confirmat el diagnòstic, segurament es disminuiran els medicaments, i es quedarà com a tractament els inhibidors de l'angiotensina, beta-bloquejants o diürètics. La fi d'aquesta medicació és recuperar la funció cardíaca, reduir l'estrès sobre el miocardi i disminuir l'excés de líquid que s'hagi pogut acumular.

Un cop produïda la recuperació completa, no caldria prendre medicació.


Font: Fundación española del corazón