CARDIOPROTECCIÓ

 La millor manera d'estar protegits davant una aturada cardíaca és disposar d'un desfibril·lador in situ

Llegeix més...

Serveis preventius mèdics

Oferim serveis preventius per a tot tipus d'esdeveniments, especialment de caràcter esportiu.

Llegeix més...

Formació

Forma't amb nosaltres! Oferim cursos de formació en primers auxilis, de suport vital bàsic, d'ús del DEA, etc.

Llegeix més...

Serveis preventius de bombers

Bombers d’empresa per a preventius de seguretat, correfocs, realització de formacions...

Llegeix més...

TOTS SOM UN BATEC. La nova campanya de la FCF

CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

VOLS TREBALLAR AMB NOSALTRES?

Contacta'ns!

ÚLTIMES NOTÍCIES

27 Març 2024

Ruta en Bicicleta Cap de Creus a…

El passat cap de setmana, els amants de la natura i l'aventura van tenir l'oportunitat…
26 Març 2024

Girona, Província Cardioprotegida: Col·laboració entre la Federació…

La Federació d’Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona ha marcat un precedent important…
20 Març 2024

Cardiosos Global Protection Salvaguarda la Seguretat a…

A Cardiosos Global Protection disposem dels mitjans tècnics més avançats i de personal altament qualificat…
27 Febrer 2024

Cardiosos Imparteix el Curs Integral de Primers…

Cardiosos, en el seu compromís constant amb la seguretat i la formació en primers auxilis,…
20 Febrer 2024

Riudarenes Reforça el seu Compromís amb la…

Al municipi de Riudarenes s'ha instal·lat recentment un desfibril·lador Samaritan HeartSine 350P al Càmping Riudarenes.…
16 Febrer 2024

Cardiosos Contribueix a la Seguretat Cardíaca a…

En una iniciativa emocionant per enfortir la seguretat cardíaca en espais esportius, Cardiosos ha instal·lat…
08 Febrer 2024

Què és la Senyalètica ILCOR?

La claredat de les indicacions és fonamental per garantir la seguretat. La senyalètica ILCOR és…
06 Febrer 2024

Cardiosos Promou la Seguretat al Club de…

En la nostra constant missió de promoure la seguretat i el benestar a la comunitat,…

errors 1s auxilisDe vegades no val únicament amb voler ajudar, sinó que cal saber com fer-ho

Hem parlat i insistit que una ràpida actuació per assistir a un ferit en un accident és vital. No obstant això, pot arribar a ser contraproduent si no es coneixen les tècniques bàsiques de Primers Auxilis. I és que no val únicament amb voler ajudar, sinó que cal saber com fer-ho.

Fins i tot hi ha persones que recorren a "remeis casolans", els que es coneixen com "de tota la vida" per atendre un ferit en un accident o guarir una ferida a un nen. No tot s'hi val, i no sempre suposen una solució al problema. Per això, hem recopilat els 10 errors més comuns en Primers Auxilis, ¡pren nota i aprèn com actuar correctament!


1. En un accident de trànsit, treure el ferit del cotxe

La primera regla en aquest tipus d'accidents és no mobilitzar mai als ferits. Només es mourà als afectats en casos d'extrem perill com pot ser una explosió. Si no, els accidentats han de quedar immobilitzats ja que pot ser que hi hagi risc de lesió cervical.

En el cas que l'accidentat sigui un motorista, mai se li ha de treure el casc. El més important és protegir la seva columna vertebral.


2. A l'hora de fer un torniquet

Ho hem vist en moltes pel·lícules, però exercir una pressió suprema amb bandes per aturar una hemorràgia el ferit és un recurs que no hem d'intentar. En tot cas s'encarregarà el personal sanitari, ja que hi ha un risc molt alt de necrosi, el que podria suposar l'amputació del membre afectat.


3. Taponar el sagnat nasal

Des de petits ens han ensenyat que hem de taponar nostre nas quan sagna i tirar el cap cap enrere. No obstant això, això és un error. Per actuar correctament, en les hemorràgies nasals hem de col·locar a l'afectat lleument inclinat cap endavant perquè la sang es dirigeixi cap a fora i no cap a les vies respiratòries.

Si tapem els orificis nasals aturem la sang, però no l'hemorràgia.

4. Desinfectar una ferida amb aigua oxigenada

És un dels errors més comuns, ja que tant l'alcohol com l'aigua oxigenada poden danyar el teixit de la pell, si s'aplica directament sobre la ferida. Per tant, n'hi ha prou amb rentar la zona amb aigua i sabó o amb sèrum fisiològic. Després, només cal assecar la ferida amb una gasa o compresa.


5. Bufar a l'ull per eliminar un objecte estrany

Quan bufem a l'ull d'una altra persona perquè li ha entrat un objecte estrany podríem provocar erosions en la seva còrnia. Per tant, l'ideal és rentar l'ull amb sèrum fisiològic o aigua i, d'aquesta manera, serà el líquid l'encarregat de portar l'objecte estrany cap a l'exterior de l'ull.

6. Extreure un objecte clavat al cos

Potser extraguem l'objecte clavat al cos de l'afectat i la solució sigui pitjor que no haver fet res. Què podria passar? Imaginem un pal clavat en una cama. Aquest podria estar afectant una artèria, però al seu torn, pot ser que estigui aturant l'hemorràgia del ferit. Intentar extreure pot empitjorar les lesions. Com més gran sigui l'objecte, més són les probabilitats d'empitjorar l'estat de l'accidentat si el toquem. Serà el personal sanitari l'encarregat de retirar-lo.

7. Aigua amb sucre davant d'una lipotímia

Aquest recurs és completament ineficaç. Davant d'un cas de lipotímia que indica és tombar l'afectat i elevar les seves cames fins que es passi la síncope. No se li ha de donar res de menjar ni de beure fins que s'hagi recuperat. Si el desmai dura més de cinc minuts caldrà demanar atenció mèdica.

8. Davant d'un ofegament, comprimir l'estómac perquè expulsi l'aigua

Un altre recurs cinematogràfic que hem vist en diferents pel·lícules i que podrien portar-nos a actuar de manera errònia. Si comprimim l'estómac d'una persona que s'està ofegant perquè expulsi l'aigua, el que pot passar és que passi part del contingut de l'estómac als pulmons. Per això, oblida't de les pel·lícules. Davant d'un ofegament s'ha de procedir a una reanimació cardiopulmonar (RCP). Si l'ofegat està inconscient, però respira, se li col·loca de costat fins que arribin els serveis sanitaris.

9. Provocar el vòmit a un nen que s'ha empassat un objecte

En cap cas se li provocarà el vòmit a un nen que s'ha empassat alguna cosa per error. Si s'ha empassat un objecte punxant se li portarà immediatament a urgències.

10. Cremades

Un dels errors més estesos és utilitzar pasta de dents per les cremades. En un primer moment, el més recomanable és utilitzar aigua. S'ha de col·locar la zona afectada sota un flux constant d'aigua entre 15 i 30 minuts, que és el temps que triga a baixar la temperatura d'una cremada. Les pomades és recomanable que siguin utilitzades únicament per professionals sanitaris.

Ara que coneixes els errors més comuns en Primers Auxilis actua en conseqüència. Una bona formació pot salvar vides. Tu pots salvar vides.


Font: Periodista Digital