La implantació de desfribril·ladors en espais públics augmenta la supervivència d'infarts

sam dea 350La implantació de desfribril·ladors externs semiautomàtics (DEA) en espais públics augmenten les possibilitats de supervivència de les persones que pateixen una aturada cardíaca, per la qual cosa incrementar els llocs cardioprotegits podria ajudar a millorar el pronòstic dels afectats, segons ha destacat la doctora Isabel Cendrers, gerent del Pla Nacional de ressuscitació cardiopulmonar (RCP).

A Espanya, més de 30.000 persones perden la vida anualment com a conseqüència d'una parada cardíaca, el que podria haver-se evitat per la maniobra de RCP i la utilització immediata de desfribril·ladors que, al costat de la formació dels ciutadans, pot augmentar la supervivència en un 20%.

D'aquesta manera, la Societat Espanyola de Medicina Intensiva Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) incideix des del Pla Nacional de RCP en la "importància" dels espais públics cardioprotegits i el foment del coneixement entre la població per fer front a aquest tipus de situacions.

Així, es tracta de formar la població sobre com detectar quan està tenint lloc una aturada cardíaca, activar els serveis d'emergència o utilitzar els DEA, entre d'altres aspectes.

Finalment, el doctor Ricard Ferrer Roca, president de la SEMICYUC, ha posat en relleu la "importància" que els hotels compten amb aquestes eines per la seva ocupació.

 Font: Bolsamania