CARDIOPROTECCIÓ

 La millor manera d'estar protegits davant una aturada cardíaca és disposar d'un desfibril·lador in situ

Llegeix més...

Serveis preventius mèdics

Oferim serveis preventius per a tot tipus d'esdeveniments, especialment de caràcter esportiu.

Llegeix més...

Formació

Forma't amb nosaltres! Oferim cursos de formació en primers auxilis, de suport vital bàsic, d'ús del DEA, etc.

Llegeix més...

Aquasos

Gestió integral d'instal·lacions aquàtiques (personal i dinamització de la piscina), servei de socorrisme, formació, servei d'infables...

Llegeix més...

Tots som un equip

tots som un equip


L’FCF (Federació Catalana de Futbol) i la Fundació de l’FCF signen un conveni conjunt amb la Fundació Leo Messi, la Fundació La Caixa i Cardiosos per dotar amb un desfibril·lador cadascun dels camps i pavellons de Catalunya...

 

LLEGEIX LA NOTICIA COMPLETA

Distribuïdor Sanity System

Cardiosos Global Protection, S.L. es converteix en distribuïdor dels productes Sanity System. Una gamma de productes destinats a la desinfecció i sanitització amb ozó

SANY CAR

SANY MED 80

SANY PLUS

SANY WATER PLUS

 

CONEIX MÉS SOBRE LA SANITITZACIÓ AMB OZÓ

CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

VOLS TREBALLAR AMB NOSALTRES?

Contacta'ns!

ÚLTIMES NOTÍCIES

25 Setembre 2020

Promoció mascaretes KN95

Les mascaretes KN95 es deixaran de vendre a espanya a partir del dia 1 d'octubre…
08 Setembre 2020

Memòria Campanya "Tots Som la Conca"

Tots som la Conca és una iniciativa privada, promoguda per una sèrie d’empreses i particulars…
01 Setembre 2020

Promoció Material EPIS per a escoles

 Fes la teva comanda per correu electrònic a cardiosos@cardiosos.com o truca'ns al 93 805 50…
18 Agost 2020

L’FCF engega un programa per cardioprotegir tot…

L’FCF i la Fundació de l’FCF signen un conveni conjunt amb la Fundació Leo Messi,…
17 Març 2020

Tots som la Conca

La situació actual a l'Hospital d'Igualada és insostenible. S'estan acabant les existències d'una cosa tan…
27 Febrer 2020

Curs Equips de primera intervenció (EPI)

A Cardiosos estem compromesos i creiem que el més important per ajudar a salvar vides…

dieta parada cardiacaLa deshidratació té com a principals símptomes mal de cap, baixada de la tensió arterial i adormiment.

L'arribada de l'estiu i les vacances està lligada a la realització de dietes exprés o miracle que prometen perdre en un mes el que de manera natural perdríem seguint una dieta equilibrada en gairebé un any.

''Són dietes enganyoses, que en molts casos suposen un gran desemborsament de diners en productes per aprimar i que, a més, posen en risc la salut dels que les porten a terme'', ha explicat el doctor diumenge Carrera, metge especialista en nutrició del Centre Mèdic-Quirúrgic de Malalties Digestives (CMED).

 


Segons un estudi realitzat pel comparador d'assegurances Acierto.com, en l'actualitat a Espanya hi ha 5 milions de persones a dieta i, el que és més preocupant, és que fins al 60% d'ells opta per la dietes exprés o miracle per perdre pes.

En aquest sentit, perquè la pèrdua de quilos sigui duradora i no suposi cap risc per a la persona que la realitza, ha de suposar la pèrdua de greix, per a això es necessita temps i que la dieta sigui equilibrada i no hi hagi desequilibri nutricional. El greix no és fàcil de perdre, ja que per al cos els cúmuls de greix són dipòsits d'energia per a les èpoques de carestia.

"És un vestigi genètic de l'època dels primers homes, quan es passaven llargues temporades sense poder alimentar-se. Ara això és impensable, però està gravat en el nostre ADN, de manera que quan fem una dieta molt restrictiva i en un període curt de temps, el que es perd és aigua i massa muscular. A més, que efecte rebot està servit", ha aclarit el doctor diumenge Carrera.

I és que, el principal problema de les dietes exprés és que la pèrdua més gran és aigua, el que pot a portar a un cos a una deshidratació severa. No té res a veure que la dieta estigui composta de sucs, el famós xarop d'auró, batuts i, a més, es begui molta aigua, ja que l'aigua corporal s'eliminarà de manera irremeiable a través de l'orina o la suor en comptes de perdre greix, que és el que el cos no necessita.

Així, la deshidratació té com a principals símptomes mal de cap, baixada de la tensió arterial i adormiment. Si no es fa cas a aquests símptomes i s'arriba a una deshidratació severa el risc per a la salut del pacient és alt. I és que, les cèl·lules, els teixits i els sistemes corporals necessiten aigua per funcionar. Si no hi ha prou, es alenteix el funcionament d'aquestes cèl·lules i teixits fent que el nostre cos no funcioni correctament, i, si la deshidratació és severa, poden deixar de funcionar alguns sistemes i morir les cèl·lules.

"I aquí ens enfrontaríem a un gran problema, perquè els òrgans més sensibles a la deshidratació són els més importants: cervell, ronyó i cor. Pel que un pacient amb aquest quadre podria patir una parada cardíaca, quedar en coma, tenir una crisi epilèptica, i, fins i tot, un fracàs renal agut", ha subratllat l'especialista de CMED.

Un altre gran problema de les dietes exprés és que es perd també massa muscular. Els músculs són el suport del cos, de manera que quan es perd massa muscular la persona es pot sentir feble, marejada i amb falta de vitalitat. "No cal oblidar que la pèrdua de múscul suposa que la pell deixi d'estar ferma i tonificada, de manera que el resultat estètic, que és el que es busca sempre quan es realitzen aquest tipus de dietes tan extremes, es perd", ha recordat el doctor Carrera.

Tampoc cal oblidar aquests règims miracle són deficitaris en vitamines i minerals que són essencials per a un correcte funcionament del cos. El resultat pot donar lloc a anèmies, major risc de fractures, cefalees, dolors intestinals i vertígens, entre d'altres patologies.

A més, la repetició d'aquestes dietes de forma periòdica pot acabar danyant a la tiroide, donant lloc a un hipotiroïdisme, resistència a la insulina (prediabetis), amenorrea (falta de regla en les dones) i problemes reproductius.

Font: ConSalud