Els drones equipats amb un desfibril·lador, una opció per tractar l'aturada cardíaca

dron desfribiladorEls drones equipats amb un desfibril·lador extern automàtic podrien ser una bona opció per tractar parades cardíaques fora dels hospitals.

Es podria reduir el temps d'espera fins a 16 minuts. Així ho revela un estudi publicat per 'JAMA'.

Quan es produeix una aturada cardíaca, la velocitat d'actuació és vital per salvar vides.

Un estudi realitzat a aturades cardíaques simulades ha revelat que els drones van arribar en menys temps que els serveis mèdics d'emergència amb una reducció en el temps de resposta d'aproximadament 16 minuts.

Els drones poden activar-se per un controlador i enviar-se a una adreça proporcionada per una persona que truca al número d'emergències i poden portar un desfibril·lador extern automatitzat a la ubicació perquè una persona pugui utilitzar-lo.

L'equip d'experts va comparar el temps que transcorre fins al lliurament d'un desfibril·lador utilitzant drones totalment autònoms amb el l'arribada dels serveis mèdics hastael lloc dels fets.

Es van realitzar 18 vols operats remotament amb una distància de vol mitjana d'aproximadament tres quilòmetres. El temps mitjà des de la trucada fins a l'arribada dels serveis mèdics va ser de tres minuts mentre que el temps mitjà des de la trucada d'urgència al llançament del dron va ser de tres segons.

minutosEl temps mitjà des de l'enviament fins a l'arribada de l'dron va ser de 5,21 minuts davant els 22 minuts que van trigar en arribar els serveis d'emergència. El dron va arribar més ràpidament que els serveis d'emergència en tots els casos amb una reducció mitjana en el temps de resposta de 16,39 minuts.

"Estalviar 16 minuts és probable que sigui clínicament important, però, encara cal fer altres vols de prova, el desenvolupament tecnològic i l'avaluació de la integració amb els centres de control i els administradors de l'aviació", escriuen els autors.


Font: La Sexta TV