l'App S.O.S Respira. Saber actuar amb rapidesa, marca la diferència

L'obstrucció de la via aèria per un cos estrany o ennuegament es produeix quan algun aliment o objecte queda atrapat de forma accidental a les vies respiratòries, impedint que l'aire passi als pulmons. El reconeixement precoç de la situació i l'actuació ràpida dels testimonis poden evitar l'asfíxia de la víctima i un fatal desenllaç. L'ennuegament és una emergència mèdica que requereix un tractament immediat.


Amb l'aplicació SOSrespira de la Fundación MAPFRE, aprendràs a identificar i resoldre una obstrucció de la via aèria per un cos estrany en víctimes de totes les edats (adults, nens o lactants).

SOSrespira et guiarà d'una manera senzilla, a través de vídeos i esquemes, en l'aprenentatge de la seqüència d'actuació correcta i maniobres necessàries per a resoldre el ennuegament.


SOSrespira es basa en les últimes Guies Internacionals a Ressuscitació Cardiopulmonar del Consell Europeu de Ressuscitació (ERC) i l'Associació Americana del Cor (AHA), publicades a l'octubre de 2015. SOSrespira pot resultar d'especial utilitat per a pares, cuidadors i per a aquells professionals que desenvolupin la seva activitat en el sector de l'hostaleria, centres de la tercera edat i centres educatius, emplaçaments on hi ha major possibilitat de presenciar un ennuegament. També els professionals sanitaris i docents poden utilitzar-la com a eina de suport en les seves classes.

 


Cardiosos disposa de Dechoker i LiveVac, dos dispositius que permeten 
fer front a emergències per ennuegament


Compra un d'aquests dispositius desde 110 € a Cardiosos


Aquests coneixements teòrics no són substitutius d'un adequat i periòdic entrenament pràctic en Suport Vital, però poden ajudar a salvar vides.

SOSrespira ha estat dissenyada per especialistes de la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències (SEMES) i Fundació Mapfre. Compta amb l'aval del Consell Espanyol de Reanimació Cardiopulmonar (CERCP) i de la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències (SEMES).

En cas que sigui impossible desobstruir la via aèria, haurem de procedir a realitzar maniobres de RCP i a utilitzar un desfribilador extern automatitzat (DEA)

Amb la nostra APP CARDIOCITY 112, podràs trobar els DEA més propers a la teva ubicació, alhora que l'APP, de forma automàtica enviarà un SMS a les persones formades en Suport vital bàsic i en utilització de DEA

 CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.