La meva mare està malalta. Pots venir?

El ministre Grande-Marlaska l'ha condecorat amb la medalla d'or al Mèrit de Protecció Civil amb distintiu vermell...

Va fer una cosa tan aparentment senzilla com inesperada per a un nen de la seva edat: trucar per telèfon al 112 avisant que la seva mare necessitava ajuda.

Tot just 3 setmanes més tard, la seva acció va tenir recompensa: una medalla d`'or al Mèrit de Protecció Civil

Luca és un nen d'un poble de Lleó, la seva mare pateix diabetis. Aquell dia la seva bomba d'insulina va fallar i va quedar a terra en estat de semiinconsciència. El nen es va adonar dels problemes i, tal com li havia ensenyat la seva professora a l'escola, va trucar al 1-1-2 i va demanar ajuda. Ho va fer amb tanta intensitat que en els minuts que va trigar l'ambulància en arribar es van registrar fins a 20 trucades al número d'emergències.

La història va tenir un final feliç: els metges d'urgències van arribar al domicili de Luca, que ja els havia obert la porta, i van salvar a la seva mare. El petit, a més, es va fer càrrec de la seva germana acabada de néixer, que plorava en una habitació contigua. El ministre de l'Interior ha reconegut els seus mèrits: "És un valent de quatre anys i un alumne despert i atent".

"Tenim una societat solidària i plena de valors, d'aquests valors que van fer possible la nostra Constitució", afegia Fernando Grande-Marlaska, referint-se als 53 condecorats amb les medalles al Mèrit de Protecció Civil, entre ells Luca.

 

 

La seva professora, l'altra gran protagonista

Molta part del mèrit de Luca pertany a la seva mestra. Es diu Elisa i també ha rebut una medalla, de plata amb distintiu blau. "A tots els alumnes els faig el joc de trucar al 112, de com cal fer-ho quan passi alguna cosa".

I amb Luca va funcionar a la perfecció, tant que va salvar la vida a la seva mare: "És molt espavilat", reconeix la seva professora, que està convençuda que altres alumnes haguessin reaccionat de la mateixa manera perquè són "esponges".

Luca mostrava orgullós la seva medalla i el pin amb un tricorni que li va regalar el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón.

Estava feliç per totes les felicitacions i atencions que rebia, però en el fons no entenia molt bé per què: 'només' havia trucat per telèfon perquè la seva mare estava malalta.