Els consells de Chicote per a una vida cardiosaludable

La salut cardiovascular i malalties com la diabetis estan estretament relacionades. Tenir un cor fort és fonamental si volem una vida llarga i sense complicacions. Per aconseguir-ho els pilars són sempre els mateixos: exercici i una alimentació equilibrada.

Dimecres 14 de novembre es va commemorar el Dia Mundial de la Diabetis, una malaltia especialment sensible amb els problemes cardiovasculars. Segons dades de l'Aliança Boehringer Ingelheim i Lilly en Diabetis, entre un 50 i un 80% dels malalts de diabetis mellitus tipus 2 moren a causa d'un infart o un ictus.

 

 

Recomanacions cardiosaludables del Chef Alberto Chicote

El famós cuiner explica que per mantenir el teu cor fort no calen receptes miraculoses, són els consells que tots coneixem: menjar cinc vegades al dia, fer exercici de forma regular i mantenir una dieta en què no faltin la fruita, la verdura, les proteïnes o els greixos saludables.

"Aquestes recomanacions no són només per a qui té una malaltia o vol perdre pes, sinó per prevenir problemes futurs. Una bona salut és conseqüència d'una bona alimentació. No és que 'com estic malament, he de cuidar-me', és que "he de cuidar-me per no estar malament '", resumeix.

No hi ha aliments màgics

"No hi ha ningú que et digui 'si menges bròquil dues vegades per setmana la seva salut serà l'hòstia', 'per què no és veritat!", Assegura Chicote, que remarca que la nutrició "és més que menjar una cosa tantes vegades per setmana, és fer un compendi d'aliments saludables i consumir-los de forma regular ".

Quins aliments evitar

En el camp dels 'enemics' d'una bona salut cardiovascular trobem els mateixos elements que en qualsevol altra dieta que busqui el benestar físic: "Hem d'intentar que la nostra llista de la compra estigui més centrada en els aliments que podem trobar a la fruiteria , la carnisseria o la peixateria, i menys en les capsetes d'aliments processats. Això és fonamental ". També recorda que hi ha aliments "de consum ocasional" com els dolços per exemple, que "no estan recomanades per molt plaer que donin".

Majors errors

Per a Alberto Chicote el gran error que cometem en plantejar una dieta és pensar que té "data de caducitat". "La gent es posa a dieta pensant que dia va a deixar-la. 'Quan arribi a 67 ho deixo i començo a viure una altra vegada'. I això és un error, es tracta de veure com vaig a fer que el meu alimentació sigui més saludable, perquè la meva vida sigui millor d'aquí fins que em mori. Prefereixo canviar la paraula 'dieta' per 'hàbits d'alimentació saludable' ".

Jo fujo de la paraula 'dieta' perquè crec que la sensació que rep la persona en sentir-la és que se li ha caigut a sobre un cabdell d'enciam i un filet de pollastre a la planxa que no et deixarà de veure més la llum

Per a aquest xef, l'error que més cometem és el de pensar que per menjar sa dos dies a la setmana ja estem a dieta: "Estar a dieta no implica deixar de menjar el que et ve de gust un cop per setmana, és portar una alimentació saludable . El cap de setmana m'ho salt tot i després un altre dia també és un excepció i al final, un dia em com unes bledes i un altre 1 mongetes tendres i em crec que ja estic a dieta ".

Canvis en la societat

Com cuiner reconegut mundialment, Chicote ha viscut en primera persona els canvis en els gustos dels clients. El madrileny assegura que la gent cada vegada es preocupa més per una alimentació saludable, una inquietud que també s'ha traslladat als fogons: "Abans els cuiners estàvem menys preocupats pel que té a veure amb el saludable dels nostres plats".

"Quan vivia a Suïssa em vaig comprar un llibre de Paul Bocuse -fundador de la nouvelle cuisine- per aprendre alemany. Recordo una frase que deia: 'sóc cuiner, no mèdic', és a dir: 'm'ho dius a mi el menjar saludable, jo em va dedicar a que el menjar estigui rica'. Això ha canviat. Ara els cuiners ens preocupem que un menjar sigui sa, que sent millor ... si un client surt pesat d'un restaurant, no sentim que hàgim fet una bona feina. Ja no vol veure plats plens fins a dalt ".

Alberto Chicote, exemple de canvi

No ha passat desapercebut el canvi radical d'Alberto Chicote des de les seves últimes aparicions en televisió. La seva notable baixada de pes es fonamenta en uns canvis d'hàbit que han millorat la seva salut i el seu aspecte. "La gent em pregunta que com ho he fet, com si tingués una vareta màgica. Doncs fent cas al meu metge ", respon.

Fidel al seu discurs, assegura que el descens de pes "és una conseqüència, no el motiu". "Alguns pensen que he aprimat perquè surto a la tele, però a mi ja m'anava de puta mare amb 110 quilos". "Altres em pregunten quan vaig a parar de perdre pes, però la meva intenció no és aquesta, jo intentaré portar una vida saludable fins que em mori".

Quan va fer el 'clic' i va decidir posar-se en mans d'un professional? Va ser una cosa gradual, a mesura que anava prenent consciència que "un ja no és invencible, que és el que et penses amb 20 anys, que no et passarà res". "No volia que demà passat em fessin unes anàlisis i em diguessin: 'Ep! Albertito, què passa? "Així que va decidir prendre cartes en l'assumpte.

Font: La Vanguardia