Les Franqueses del Vallès cardioprotegida per Cardiosos

24/9/2014 Les Franqueses del Vallès

Aquest dimarts va finalitzar la instal·lació dels desfibril·ladors a la vila de Les Franqueses del Vallès; juntament amb els aparells mòbils dels que disposa des de la setmana passada, Les Franqueses tindrà un total de 9 desfibril·ladors,  6 de fixos i 3 de mòbils.

El conveni entre l’ajuntament de Les Franqueses del Vallès i Cardiosos també inclou cursos de formació per als veïns de la vila; ja s’han format 16 policies, i també rebran formació els responsables de les instal·lacions esportives, els treballadors del Patronat Municipal d’Esports, així com els directius, entrenadors i representants de les entitats esportives del municipi; sent un total de 93 persones formades.

Els sis DEA fixos cardioprotegeixen totes les instal·lacions esportives; situats al Complex Esportiu Municipal, el Pavelló Poliesportiu Municipal i el Camp de futbol Municipal de Corró d’Avall; també la Zona Esportiva de Llerona, la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Amunt i la Zona Esportiva Municipal de Bellavista. Dos DEA mòbils aniran en cotxes de la policia Local, i el tercer al Patronat Municipal d’Esports, per als actes que es facin fora d’aquests recintes esportius.

Els DEA fixos estan instal·lats en cabines especials que permeten el control telemàtic per verificar el funcionament correcte dels DEA en tot moment, saber-ne la posició en cas d’us i disposen de telefonia amb mans lliures als serveis d’emergència.

El dimecres 1 d’ocubre, a les 19 h, a la sala de plens de l’ajuntament de les Franqueses tindrà lloc la presentació d’aquest servei a la premsa i a la ciutadania en general, així com una demostració de com funcionen els desfibril·ladors.