CARDIOPROTECCIÓ

 La millor manera d'estar protegits davant una aturada cardíaca és disposar d'un desfibril·lador in situ

Llegeix més...

Serveis preventius mèdics

Oferim serveis preventius per a tot tipus d'esdeveniments, especialment de caràcter esportiu.

Llegeix més...

Formació

Forma't amb nosaltres! Oferim cursos de formació en primers auxilis, de suport vital bàsic, d'ús del DEA, etc.

Llegeix més...

Serveis preventius de bombers

Bombers d’empresa per a preventius de seguretat, correfocs, realització de formacions...

Llegeix més...

TOTS SOM UN BATEC. La nova campanya de la FCF

CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

VOLS TREBALLAR AMB NOSALTRES?

Contacta'ns!

ÚLTIMES NOTÍCIES

27 Març 2024

Ruta en Bicicleta Cap de Creus a…

El passat cap de setmana, els amants de la natura i l'aventura van tenir l'oportunitat…
26 Març 2024

Girona, Província Cardioprotegida: Col·laboració entre la Federació…

La Federació d’Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona ha marcat un precedent important…
20 Març 2024

Cardiosos Global Protection Salvaguarda la Seguretat a…

A Cardiosos Global Protection disposem dels mitjans tècnics més avançats i de personal altament qualificat…
27 Febrer 2024

Cardiosos Imparteix el Curs Integral de Primers…

Cardiosos, en el seu compromís constant amb la seguretat i la formació en primers auxilis,…
20 Febrer 2024

Riudarenes Reforça el seu Compromís amb la…

Al municipi de Riudarenes s'ha instal·lat recentment un desfibril·lador Samaritan HeartSine 350P al Càmping Riudarenes.…
16 Febrer 2024

Cardiosos Contribueix a la Seguretat Cardíaca a…

En una iniciativa emocionant per enfortir la seguretat cardíaca en espais esportius, Cardiosos ha instal·lat…
08 Febrer 2024

Què és la Senyalètica ILCOR?

La claredat de les indicacions és fonamental per garantir la seguretat. La senyalètica ILCOR és…
06 Febrer 2024

Cardiosos Promou la Seguretat al Club de…

En la nostra constant missió de promoure la seguretat i el benestar a la comunitat,…

Incluir un ecocardiograma en el reconocimiento médico de los deportistas que vayan a participar en una competición deportiva podría contribuir a prevenir la muerte súbita, según revela una investigación que han realizado médicos españoles, y que se ha publicado en la Revista Española de Cardiología.
 
En el estudio han participado 2.688 deportistas de un programa deportivo de competición del Consell Cátala de l’Esporty del Futbol Club Barcelona, la mayoría de los cuales practicaba fútbol (un 26%), seguido de baloncesto (11%), balonmano (9%) y atletismo (el 7%).

Al realizarles la prueba médica, los especialistas comprobaron que 203 deportistas –el 7,3%– presentaban alteraciones cardiovasculares, y que la hipertrofia ventricular izquierda era la más común de éstas. De hecho, se indicó a cuatro de estas personas que dejasen de practicar actividad deportiva.

En 152 casos se recomendó a los deportistas que se realizaran revisiones anuales para controlar los trastornos detectados, a tres se les prescribió un tratamiento con fármacos, y en 44 casos los expertos opinaron que se trataba de una anomalía sin importancia que no requería ningún tratamiento.

El ecocardiograma es una técnica no invasiva y económica que puede contribuir a reducir el riesgo de muerte súbita en los deportistas

La Dra. Marta Sitges, del Hospital Clinic de Barcelona, ha explicado que las conclusiones de la investigación muestran que el ecocardiograma –que proporciona información sobre el tamaño, forma, fuerza, y función del corazón, así como del movimiento y grosor de sus paredes y el funcionamiento de sus válvulas, además de otros datos sobre la circulación y presión pulmonar, o si hay líquido alrededor del corazón– resulta útil porque completa la revisión médica y, este caso concreto, ha permitido identificar a cuatro deportistas que corrían riesgo de muerte súbita.

Con esta técnica no invasiva y económica, se pueden diagnosticar miocardiopatías, y otros problemas de arterias o válvulas que pueden estar en el origen de la muerte súbita en deportistas, algo fundamental ya que se estima que, solo en España, mueren cada año entre 30 y 40 jóvenes deportistas. Según la Dra. Sitges, aunque realizar ejercicio es bueno, lo malo es la intensidad y frecuencia con la que lo practican algunos deportistas sin conocer previamente el estado de salud de su corazón o si está capacitado para soportar determinado nivel de esfuerzo.

 

Font: http://www.webconsultas.com/ejercicio-y-deporte/medicina-deportiva/un-ecocardiograma-evitaria-muerte-subita-en-deportistas-14318