CardioSOS

cardiocity final inUs volem recordar l'APP gratuïta Cardiocity 112 de Cardiosos, l'APP que et pot salvar la vida i amb la que podràs ajudar a salvar vides

Es tracta d’una aplicació per a dispositius smartphones amb tres funcions fonamentals que activen la cadena d’emergències i supervivència:

- En activar-la perquè hi ha una persona inconscient amb una possible aturada cardíaca, es farà, primer de tot,  una trucada  al telèfon d’emergències 112.

- Tot seguit s’avisarà a les persones formades en suport vital bàsic i utilització de DEA mitjançant un SMS gratuït sempre que es trobin, com a molt lluny, a un quilòmetre a la rodona d’aquesta emergència. Aquestes persones vindran a donar-te un cop de mà. Tota aquesta gent, voluntàriament, ha decidit formar part d’aquest nou projecte de Cardiosos.

- L’APP també t’indicarà on estan posicionats els aparells DEA de cada ciutat, per tal d’anar-los a buscar si és necessari.

L’aplicació, que és de descarrega gratuïta, està disponible a les APP stores de les plataformes Android i Apple


Cardiocity 112 compta amb 2500 DEA geolocalitzats i més de 4500 experts
Diferents mitjans de comunicació i federacions esportives s'han fet ressò de la nostra APP

• Cardiocity 112 es una APP de interés sanitario (Europa Press)

• Cardiocity 112, la APP que te salva la vida en caso de parada cardiaca (Cadena Dial)

• L'APP Cardiocity 112, clau per salvar vides al futbol (Federació Catalana de Futbol)

• L’APP Cardiocity 112 de Cardiosos és reconeguda com a aplicació d’interès sanitari (La veu de l'Anoia)

• Crean una app que avisa a personas formadas en reanimación en caso de emergencia (La Vanguardia)

• Una aplicación localiza a expertos en desfibriladores a menos de un kilómetro en caso de emergencia (Antena 3 TV)

• Aparició al programa de TV3 Generació digital (Mira el video a partir del minut 19:43)

 

CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

Ahir 6 de març de 2019 va tenir lloc la final de la copa Catalunya entre el Futbol Club Barcelona y el Girona. Cardiosos va ser el responsable del dispositiu mèdic del partit.

 


Cardiosos va ser el responsable del dispositiu mèdic al partit
Cardioprotegim l'esport

 

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg

 Veure video resum del partit

 

El ciclista professional Melcior Mauri organitza un clínic a través del seu Campus de ciclisme i ens convida a fer una xerrada sobre consells mèdics per a la Garmin Titan Desert 2019
 
 
 
 
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg

primeros auxilios perros

En qualsevol moment, com passa a les persones, el nostre gos pot patir un accident. Encara que el més important sempre és portar-lo al veterinari més proper al més aviat possible, és recomanable que tots coneguem algunes tècniques bàsiques de primers auxilis per a gossos que podràs fer servir segons la gravetat de l'assumpte si no tenim un veterinari a prop en aquest moment.

El primer que hem de fer és valorar la gravetat del gos.

Temperatura

L'ideal és que tothom tingui un termòmetre digital a casa, d'ús exclusiu per a gossos (per allò que mesurem la temperatura als animals via rectal). La temperatura normal d'un gos o gat és de 38º-39º. Si la seva temperatura és més elevada, hem d'acudir al veterinari el més aviat possible.

Respiració

Si el nostre gos ha patit un accident, és probable que la seva respiració estigui alterada. (Per sobre de 40 respiracions per minut). En aquest cas, hem de tranquil·litzar el nostre gos, romandre al seu costat i transmetre'ls serenitat. No t'alteris ni cridis, ja que només aconseguiràs empitjorar el seu estat. Ell / ella buscarà informació del que ha passat en tu, i tu has de transmetre-li en tot moment que tot està bé.

Si per contra no saps si el teu gos respira, has de mantenint la calma, apropar-te al seu pit per veure si hi ha moviments. Almenys has de comptar 15 respiracions per minut. Per sota d'aquests valors significa que l'animal presenta bradipnea (dificultat respiratòria) i ha de ser atès immediatament.

Ennuegament

És possible que el teu gos s'hagi empassat algun objecte, o alguna cosa estigui obstruint les seves vies respiratòries, fins i tot un tros de menjar.

Per a això, farem una recerca dins de la seva boca amb els nostres dits, d'un costat a l'altre a la recerca d'algun objecte.

Si el nostre gos està tossint li deixarem el temps que necessiti, ja que és la forma més efectiva d'expulsar cossos estranys de les nostres vies respiratòries. Intenta no atabalar-te ni alterar-te, simplement vigila que segueix tossint.

Si el nostre gos ha deixat de tossir i tenim la seguretat que té alguna cosa obstruint les seves vies respiratòries i no podem arribar amb els nostres dits, llavors és possible que haguem d'aplicar primers auxilis per a gossos.

Maniobra de Heimlich en gossos

La Maniobra de Heimlich consisteix en fer saltar l'objecte motiu d'obstrucció cap a l'exterior, a través de la boca. Abans d'utilitzar aquesta maniobra, hem d'utilitzar un parell de tècniques menys "perilloses".

Primer hem de provar sort utilitzant la gravetat al nostre favor. En gossos petits, el més fàcil és agafar-los dels malucs i posar-los cap per-avall. Normalment, en un parell de lleugeres sacsejades l'objecte sortirà. En gossos grans, farem la mateixa tècnica que amb els gossos petits però sense sostenir en l'aire ja que per la seva mida ens serà impossible ia més podrem fer-li mal. Per a això, agafarem al gos de les potes del darrere mentre manté les seves potes davanteres recolzades a terra, com si fos un carretó.

Si la gravetat no funciona en cap d'aquests casos, podem donar 5 cops interescapulares (entre les dues espatlles) al nostre gos, com s'indica a la figura F del quadre. Aquestes cops han de ser més aviat cops secs amb la part baixa del palmell de la nostra mà.

Si l'ennuegament persisteix, realitzarem la Maniobra de Heimlich com ho fem amb les persones. Enganxarem el nostre pit a la seva esquena el màxim que puguem, i fins i tot mantindrem al gos de peu enganxat a nosaltres, i envoltant el pit amb els nostres braços buscarem la part baixa i central de les seves costelles, es el que també anomenem la boca de l'estómac. Posarem un puny sobre les seves costelles si el gos és gran, o 3/4 dits si el gos és petit. Amb l'altra mà, farem pressions sobre el nostre puny o dits. Les pressions han de ser fermes i fortes, però amb cura de no trencar cap costella al nostre gos. Després d'un parell de pressions, torna a buscar a la seva boca per si l'objecte ha sortit. Intentarem agafar-lo si tenim accés. Si no, continua amb dues o tres pressions més i torna a revisar la seva boca. Un cop l'objecte hagi sortit, comprova que el teu gos respira amb normalitat. Si no és així, aplica un parell de insuflacions (veuràs més avall com fer-les) amb molt de compte ja que el teu gos podria mossegar-te. És un acte reflex de defensa després de tornar a la normalitat.


heimlich gossos


Com buscar el pols a un gos

En cas d'accident greu, si ja hem confirmat que el nostre gos no respira, hem d'esbrinar si el gos té pols. Per a això, amb el gos estirat de costat, buscarem a la cara interna de la cama l'artèria femoral.

 

pulso perros

 

RCP en gossos. (Reanimació cardiopulmonar)

ÚNICAMENT podrem realitzar una RCP al nostre gos si aquest no respira ni té pols.

El primer que hem de fer és tombar el nostre gos sobre el seu costat dret, i estirar de la seva llengua deixant-ho més a l'exterior possible, cap a un costat. Amb això evitarem un possible ennuegament. Tancarem la seva boca amb la nostra mà, i fins i tot, per seguretat, podem improvisar un morrió al voltant del seu morro amb alguna peça o mocador, deixant lliure el seu nas i boca que és per on li donarem respiració artificial.

En gossos petits envoltarem amb la nostra boca el seu nas i boca, i en gossos grans ho farem només a través del seu nas. Donarem una insuflació àmplia, com si estiguéssim inflant un globus. Hem de notar com el seu pit s'infla notablement. Es recomana fer 2 o 3 insuflacions i comprovar el pols i la respiració abans de començar amb les compressions toràciques. Si encara no hi ha signes vitals, llavors aplicarem de 5 a 10 comprensions segons la grandària del gos. Aquestes compressions han de ser ferms i ràpides, amb la part baixa de la nostra mà ajudant-nos amb la nostra altra mà entrellaçada, i amb els nostres braços completament rectes. Aplicarem més o menys pressió en funció del pes del nostre gos. Després de cada 5-10 compressions toràciques tornarem a aplicar una insuflació. Has d'intentar això durant 20 minuts i anar comprovant cada un o dos minuts el seu pols i la seva respiració.

Sabem que és difícil prendre la decisió de realitzar aquestes tècniques al teu gos, sobretot si estem nerviosos i no tenim coneixements previs. Però si no tens un veterinari a prop i la situació és realment greu, qualsevol cosa que facis per intentar salvar-li la vida al teu millor amic pot marcar una gran diferència.

Com a resum, hem trobat aquesta infografia que ens sembla molt interessant i reflecteix molt bé què fer en cas d'emergència. No dubtis a imprimir-la i tenir-la a casa.

rcp perros

 Font: Gubblog

 

Contacta amb nosaltres

 

logos global cardio

 

 

Cardiosos Global Protection i Global Autoprotect and Projects han arribat a un acord per a l'explotació de la marca CARDIOSOS al territori d'Andalucia.

Coneixedors de la nostra trajectòria ens han escollit com a companys de camí en l'àmbit de la Cardioprotecció tant pública com privada. Cal destacar que Global té seus a la majoria de comunitats autònomes i és líder en la formació de salvament i socorrisme, entre d'altres formacions i és per aquesta raó i sabent de la nostra implantació en el territori espanyol en l'àmbit dels DEA, que s'han posicionat.


Coneix la formació que oferim
El nostre objectiu, salvar vides

 

D'aquesta manera LA MARCA CARDIOSOS es promocionarà i formarà en SVB + DEA a tot el territori espanyol.

Prova d'aquest acord és la foto on el director de Global Autoprotect and Projects i el CEO de Cardiosos Global Protection signen l'acord de col·laboració entre ambdues empreses.

 

Contacta amb nosaltres

Mor un home de 54 anys a l'ennuegar-se en una terrassa d'Elizondo, Navarra

Malauradament titulars d'aquest tipus, cada vegada són més freqüents.

4 minuts, és el temps que et queda de vida des que deixes de tossir després d'un ennuegament.

Tot avança i per sort, també en els accidents per ennuegament...

La maniobra d'Heimlich segueix sent fonamental, però amb Dechoker i LiveVac, pots salvar vides fàcilment en accidents per ennuegament

 Cardiosos disposa de Dechoker i LiveVac, dos dispositius que permeten 
fer front a emergències per ennuegament


Compra un d'aquests dispositius desde 110 € a Cardiosos