CardioSOS

logos global cardio

 

 

Cardiosos Global Protection i Global Autoprotect and Projects han arribat a un acord per a l'explotació de la marca CARDIOSOS al territori d'Andalucia.

Coneixedors de la nostra trajectòria ens han escollit com a companys de camí en l'àmbit de la Cardioprotecció tant pública com privada. Cal destacar que Global té seus a la majoria de comunitats autònomes i és líder en la formació de salvament i socorrisme, entre d'altres formacions i és per aquesta raó i sabent de la nostra implantació en el territori espanyol en l'àmbit dels DEA, que s'han posicionat.


Coneix la formació que oferim
El nostre objectiu, salvar vides

 

D'aquesta manera LA MARCA CARDIOSOS es promocionarà i formarà en SVB + DEA a tot el territori espanyol.

Prova d'aquest acord és la foto on el director de Global Autoprotect and Projects i el CEO de Cardiosos Global Protection signen l'acord de col·laboració entre ambdues empreses.

 

Contacta amb nosaltres

Mor un home de 54 anys a l'ennuegar-se en una terrassa d'Elizondo, Navarra

Malauradament titulars d'aquest tipus, cada vegada són més freqüents.

4 minuts, és el temps que et queda de vida des que deixes de tossir després d'un ennuegament.

Tot avança i per sort, també en els accidents per ennuegament...

La maniobra d'Heimlich segueix sent fonamental, però amb Dechoker i LiveVac, pots salvar vides fàcilment en accidents per ennuegament

 Cardiosos disposa de Dechoker i LiveVac, dos dispositius que permeten 
fer front a emergències per ennuegament


Compra un d'aquests dispositius desde 110 € a Cardiosos

L'últim últim cas esdevingut a casa nostra, en què va morir un nen de 3 anys a causa d'un gra de raïm, posa de manifest la necessitat d'una major i millor educació en primers auxilis...

Maniobra de Heimlich

Els ennuegaments són molt freqüents, encara que en la majoria dels casos es resolen gràcies a que al reflex de la tos és suficient per netejar les vies respiratòries quan una mica de líquid, saliva o una petita porció de menjar ens fa passar una mala estona. Però en ocasions es produeix una obstrucció que pot desembocar en un desenllaç fatal. En aquest cas és molt important tenir en compte les següents recomanacions...

Si la víctima pot tossir

Si la víctima de l'ennuegament pot tossir, el millor és no intervenir per deixar que el reflex natural de la tos faci la seva feina i no picar de mans l'esquena de la persona ennuegada si està dempeus o asseguda, ja que el cos estrany podria desplaçar encara més endins .

No obstant això, si la tos no està tenint l'efecte desitjat i la persona es debilita, pots ajudar-la a doblegar-se per la cintura i inclinar molt cap endavant, per donar-li a continuació algunes de mans enèrgiques entre els omòplats. D'aquesta manera, si el cos estrany es mou, serà cap a fora i no hi ha perill que es encaix encara més en les vies aèries.Cardiosos disposa de Dechoker i LiveVac, dos dispositius que permeten 
fer front a emergències per ennuegament


Compra un d'aquests dispositius desde 110 € a Cardiosos

 

Si la víctima no pot tossir

Si la víctima no aconsegueix tossir és perquè les seves vies respiratòries estan totalment obstruïdes i corre perill de morir per asfíxia en pocs minuts. En aquests casos, has d'actuar amb calma i rapidesa, començant per preguntar-li a la víctima si s'està ofegant. Si la resposta és sí, digues-li que la vas a ajudar, perquè no s'espanti quan la manipules.

La maniobra d'Heimlich no és difícil, però cal tenir en compte que si la víctima és una persona molt obesa o bé és una embarassada, cal posar el puny a la meitat de l'estèrnum.

Si la víctima és un nen menor de 12 mesos

No és recomanable fer la maniobra de Heimlich per les lesions que es poden causar i s'haurà de procedir, a col·locar-cap per avall (sobre l'avantbraç), obrir la boca amb la mà sobre la qual descansa ja donar 5 cops secs a l'esquena per expulsar el cos estrany o trucar ràpidament als serveis d'emergència. Si el nen és més gran hi ha procurar adaptar la força a exercir a l'edat i mida de l'infant, i seure o agenollar per adequar-te a la seva alçada.


Si la víctima està inconscient

Si la víctima està inconscient i estirada a terra, cal col·locar-la cap per amunt i seure a cavall sobre ella, practicant les pressions en el mateix punt i en la mateixa direcció, amb les mans superposades i usant el taló de la mà que està sota . Cal fer diverses sèries de compressions fins que l'objecte sigui expulsat. En cas que no ho expulsi pot ser necessari emprar la reanimació cardiopulmonar (RCP).

Si estàs sol

Si estàs sol i sents que corres perill d'asfíxia, és possible fer-se un mateix la maniobra d'Heimlich: col·loca el puny sobre la part superior de l'abdomen i cobreix-lo amb l'altra mà. Després, busca un suport sòlid com la vora d'una taula o el respatller d'una cadira, i recolza't sobre ell de manera que les mans pressionin amb força i rapidesa cap a dins i cap amunt.


Font: AS

 

Ahir dilluns 21 de gener va tenir lloc el partit amistós internacional entre la selecció catalana femenina i Xile. Cardiosos es va encarregar del dispositiu mèdic del partit.


Cardiosos va ser el responsable del dispositiu mèdic al partit
Cardioprotegim l'esport

 

La portera igualadina Noèlia Garcia, la gran protagonista del partit

Les seves aturades a la tanda de penals van ser claus per a la victòria del Catalunya davant Xile

 

Aquest duel d’envergadura s’enmarcava dins les accions del projecte #Orgullosa, impulsat per la Federació Catalana de Futbol amb l’objectiu de promocionar el futbol i futbol sala femení català.

 

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha adquirit aquest mes de gener dos nous Desfibril·ladors Automàtics portàtils.

Podran utilitzar aquests aparells els voluntaris de Protecció Civil o qualsevol altra entitat que ho necessiti o ho cregui convenient. Així mateix també els podran utilitzar les escoles o altres col·lectius que ho requereixin en el desenvolupament de les seves activitats.

La regidoria de Seguretat Ciutadana Imma González assegura que amb l’adquisició d’aquests dos nous aparells dona continuïtat al projecte de cardioprotegir el municipi. I és que ja són 15 els DEA dels que disposa l’Ajuntament, una gran majoria portàtils.

És important destacar que Vilanova del Camí forma part del mapping de municipis cardioprotegits de Catalunya gràcies a la implantació de l’aplicació CARDIOCITY112. Tots els desfibril·ladors instal·lats, estan geolocalitzats dins d’aquesta aplicació, i tots els ciutadans de la població ja se la poden descarregar gratuïtament en els seus mòbils.

D’aquesta manera davant qualsevol possible víctima d’una aturada cardiorespiratòria, gràcies a la proximitat dels desfibril·ladors i de l’aplicació CARDIOCITY112, es podrà actuar amb la màxima celeritat i així ajudar a salvar una vida

Font: VilanovaInformació

CARDIOCITY112, L'APP QUE SALVA VIDES

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

El ministre Grande-Marlaska l'ha condecorat amb la medalla d'or al Mèrit de Protecció Civil amb distintiu vermell...

Va fer una cosa tan aparentment senzilla com inesperada per a un nen de la seva edat: trucar per telèfon al 112 avisant que la seva mare necessitava ajuda.

Tot just 3 setmanes més tard, la seva acció va tenir recompensa: una medalla d`'or al Mèrit de Protecció Civil

Luca és un nen d'un poble de Lleó, la seva mare pateix diabetis. Aquell dia la seva bomba d'insulina va fallar i va quedar a terra en estat de semiinconsciència. El nen es va adonar dels problemes i, tal com li havia ensenyat la seva professora a l'escola, va trucar al 1-1-2 i va demanar ajuda. Ho va fer amb tanta intensitat que en els minuts que va trigar l'ambulància en arribar es van registrar fins a 20 trucades al número d'emergències.

La història va tenir un final feliç: els metges d'urgències van arribar al domicili de Luca, que ja els havia obert la porta, i van salvar a la seva mare. El petit, a més, es va fer càrrec de la seva germana acabada de néixer, que plorava en una habitació contigua. El ministre de l'Interior ha reconegut els seus mèrits: "És un valent de quatre anys i un alumne despert i atent".

"Tenim una societat solidària i plena de valors, d'aquests valors que van fer possible la nostra Constitució", afegia Fernando Grande-Marlaska, referint-se als 53 condecorats amb les medalles al Mèrit de Protecció Civil, entre ells Luca.

 

 

La seva professora, l'altra gran protagonista

Molta part del mèrit de Luca pertany a la seva mestra. Es diu Elisa i també ha rebut una medalla, de plata amb distintiu blau. "A tots els alumnes els faig el joc de trucar al 112, de com cal fer-ho quan passi alguna cosa".

I amb Luca va funcionar a la perfecció, tant que va salvar la vida a la seva mare: "És molt espavilat", reconeix la seva professora, que està convençuda que altres alumnes haguessin reaccionat de la mateixa manera perquè són "esponges".

Luca mostrava orgullós la seva medalla i el pin amb un tricorni que li va regalar el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón.

Estava feliç per totes les felicitacions i atencions que rebia, però en el fons no entenia molt bé per què: 'només' havia trucat per telèfon perquè la seva mare estava malalta.