CARDIOPROTECCIÓ

 La millor manera d'estar protegits davant una aturada cardíaca és disposar d'un desfibril·lador in situ

Llegeix més...

Serveis preventius mèdics

Oferim serveis preventius per a tot tipus d'esdeveniments, especialment de caràcter esportiu.

Llegeix més...

Formació

Forma't amb nosaltres! Oferim cursos de formació en primers auxilis, de suport vital bàsic, d'ús del DEA, etc.

Llegeix més...

Aquasos

Gestió integral d'instal·lacions aquàtiques (personal i dinamització de la piscina), servei de socorrisme, formació, servei d'infables...

Llegeix més...

TOTS SOM UN BATEC. La nova campanya de la FCF

CARDIOCITY 112

Aplicació per a mòbils que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Passos a seguir en cas d'emergència cardíaca:

  • Obrir l'aplicació, activar el GPS i trucar al 112.
  • Cardiocity 112 envia automàticament un SMS a totes les persones formades i donades d'alta com a experts en l'aplicació que es trobin en un radi d'1km.
  • Les persones formades es desplacen fins a la víctima. Al seu dispositiu poden veure el recorregut més curt i la localització dels DEA.
  • Les persones formades ajuden a la víctima fins que arriben els serveis mèdics.

VOLS TREBALLAR AMB NOSALTRES?

Contacta'ns!

ÚLTIMES NOTÍCIES

19 Juliol 2021

El cinquè per al Joventut Sant Pere…

El Joventut Sant Pere Màrtir ha estat el segon club de Girona que ha rebut…
12 Juliol 2021

Cardiosos, responsable mèdic de la Buff® Mountain…

Un any més hem estat l'empresa responsable del dispositiu mèdic de la Buff® Mountain Festival…
02 Juliol 2021

El quart DEA marxa cap a Tàrrega

El CE Escola Futbol Tàrrega ha sigut el quart club de Catalunya en rebre un…
02 Juliol 2021

Tots som un Batec arriba al camp…

La UE Bordeta de Lleida ha estat aquest dilluns 28 de juny el tercer club…
02 Juliol 2021

El segon DEA per al CE Ginestar

El CE Ginestar ha estat aquest divendres el segon club de Catalunya en rebre un…
02 Juliol 2021

El CF La Llacuna rep el primer…

El primer club en rebre un desfibril·lador (DEA) ha estat el CF Llacuna, de la…

dents netesQuina relació poden tenir dues parts tan diferents del cos com la boca i el cor?

Fa alguns anys és possible que fins i tot un professional sanitari contestés que cap. No obstant això, els últims estudis realitzats indiquen el contrari. Aquests van començar a plantejar-se al comprovar que les persones amb malaltia cardíaca tenien amb més freqüència malaltia periodontal. I també es donava l'escenari contrari: entre els que patien una malaltia periodontal més avançada es trobaven més pacients amb malaltia cardiovascular.

Aquesta relació va ser la que va fer sospitar que el vincle entre salut periodontal i salut cardiovascular no era casual. Va ser així com es van iniciar investigacions que van mostrar que entre les persones amb cardiopatia isquèmica a Espanya, al voltant del 40% ja ha patit pèrdua de peces dentals, el que indica que la malaltia periodontal greu és molt freqüent en pacients amb problemes coronaris.

 

L'explicació és que la periodontitis és una malaltia inflamatòria i infecciosa causada per bacteris a la boca que produeixen una inflamació constant en les genives. Una situació que origina efectes proinflamatoris a més de provocar alteració en el sistema immune, afavorir trombosi i fomentar alteracions de la síntesi de el cor. "Aquests mecanismes biològics explicarien la relació entre malaltia periodontal i malaltia cardiovascular", assegurava el doctor Juan José Gómez Doblas, cap de secció de Cardiologia Clínica de l'Hospital Universitari Verge de la Victòria (Màlaga), al VI Fòrum de Salut Cardiovascular per a Pacients i Familiars organitzat per la Fundació Espanyola del Cor.

A més, la inflamació que existeix en la geniva eleva un seguit de marcadors de substàncies que són protrombòtiques i proinflamatòries, les mateixes que provocarien l'afectació vascular.

Com protegir la salut cardiovascular

Si aconseguim eliminar aquesta inflamació de les genives estarem protegint al mateix temps la salut cardíaca. Per això, la cura de la salut bucodental té un efecte molt beneficiós en la salut cardiovascular. "Si mantenim una bona higiene bucodental reduïm placa bacteriana a la cavitat oral, i això redunda en una reducció de la inflamació a nivell local, en les nostres genives, el que a la mateixa vegada afavoreix que hi hagi una menor inflamació a nivell sistèmic.

Això vol dir que si aconseguim tenir una molt bona salut bucodental, probablement aconseguirem reduir els problemes cardiovasculars que es relacionen amb la mala salut bucodental. Per això cal animar als pacients a mantenir una bona salut de la seva cavitat oral, perquè repercuteix en tenir menys esdeveniments cardiovasculars en el futur", assenyalava el doctor Gómez-Doblas.

 

Una altre manera de protegir tant la salut cardiovascular com la bucodental és controlar alguns factors de risc que tenen relació directa en les dues àrees. Entre ells es troba fumar, de manera que si abandonem el tabac millorarem la nostra salut bucodental i també la cardiovascular. Igualment és important controlar la glucèmia. Una dieta adequada que fomenti un millor control de la diabetis també repercuteix en una millor salut bucal i cardiovascular.


Font: Fundación Española del Corazón